Pandemiyle artan kuruyemiş tüketiminin yılbaşında daha da artacağı öngörülürken, esnaf hazırlıklarını tamamladı.

Yılbaşına sayılı günler kala kuruyemiş ürünleri satan iş yerlerini de yılbaşı telaşı sardı. Pandemi dolayısıyla insanların yılbaşını evde geçirecek olması kuruyemiş gibi ürünlerine geçen yıllara oranla daha fazla satılması öngörülürken, kuruyemiş işletmecisi İsmet Usta , kuruyemiş alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

 Bu yıl kuruyemişlerde bir fiyat artışı olmadığına dikkat çeken Usta , yılbaşına hazırlıklarını olduklarını ve vatandaşları beklediklerini söyledi.

Usta  konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ Şimdilik çok artış yok ama yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte kuruyemişlere olan ilgi biraz daha artacağını düşünüyoruz. Bunun neticesinde de bizde ürünlerimizi halkımıza temiz ve nezih bir ortamda sunuyoruz. Halkımıza en önemli uyarımız bilindik yerlerden kuruyemiş almalarını tavsiye ediyoruz merdiven altı değil de daha temiz, daha güvenilir, bildiğimiz yerlerden alınmasını tüm halkımıza öneriyoruz. Yılbaşında giden ürünler bellidir daha ağırlıklı olarak çerez gibi ürünler daha fazla gidecektir. Bunları alırken hijyen açısından eldiven kullanmalarını öneriyorum. Aldıkları ürünün hijyenine ve işletmenin hijyenine dikkat ederlerse daha iyi olacaktır.
Pandemi sürecinde haliyle satışlarda biraz azalma oldu ama böyle özel günler geldiğinde yılbaşı gibi insanlarımızın ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Sinop halkının yeni yılını kutluyoruz. yeni yıl bize s inşallah sağlık, bu pandemi sürecinden kurtulmayı getirir.” Dedi
 

Editör: TE Bilisim