Sinop’ta yılbaşına sayılı saatler  kala pasta satışlarında artış yaşanıyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla bu yılbaşı gecesini evde geçirecek olan vatandaşların pastalara talep göstermesi, pastane işletmecilerini memnun etti.

Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını dolayısıyla yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Tüm ülkede olduğu gibi Sinop’ta da vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı yılbaşını evlerinde geçirecek. Vatandaşların yılbaşı gecesini evde geçirecek olmasından dolayı geçen yıllara oranla pasta satışlarında artış yaşanıyor. Yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazı olan pasta satışlarının artması ise pastane işletmecilerinin yüzünü güldürdü.
Pasta satışlarında yaşanan bu artıştan dolayı pastane işletmecileri yoğun bir mesai harcıyor.

“SATIŞLARDAN MEMNUNUZ”

Pasta satışlarının arttığını ifade eden viba  pastanesi çalışanı Huriye Yalçın “Yılbaşı gecelerinde en çok tüketilen ürünlerin başında pasta ve kuru yemiş geliyor. Bu yıl koronavirüsten dolayı vatandaşlarımız sokağa çıkamayacak. Yaşanan bu durumdan dolayı pasta satışlarının arttığını söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız, pastalara yoğun talep gösteriyor. İşletme olarak meyveli, sade, kestaneli, frambuazlı, böğürtlenli ve hindistan cevizli pasta çeşitlerimizle müşterilerimizin pasta taleplerini yerine getiriyoruz. Müşterilerimizin taleplerine göre özel pastalarda hazırlıyoruz. Esnaf olarak şuan satışlardan memnunuz. Pastalarımızı  40 ile 60  lira arasında  satışa sunuyoruz. Yılbaşını pasta tüketerek geçirmek isteyen vatandaşlarımızı işletmemize bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim