Sinop’ta haftalardır beklenen yağış etkili olmaya başladı. Sağanak yağış nedeniyle yollar zaman zaman göle dönerken uzun zaman sonra yağan yağmur vatandaşları da sevindirdi

Uzun zamandır kış ortasında yazdan kalma günleri yaşayan Sinop’ta kuraklık tehlikesi baş gösterdi. 30 milyon metreküp su toplama kapasitesine sahip Erfelek Barajı'nın doluluk oranının yüzde 30'a kadar düştüğü açıklandı. Kent genelinde bugün başlayan yağışlar ise vatandaşa bir nebze nefes aldırdı. İçme suyu sağlayan barajında yüzde 30 doluluk ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sinop’ta herkesin özlem duyduğu yağışlar kentte etkili olmaya devam ediyor.

Dün öğlen saatlerinde etkisini artıran yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen işe gidenler, alışveriş için evinden çıkanlar zor anlar yaşadı.


Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre yağışlar bugünle sınırlı kalmayarak hafta boyunca devam edecek. Perşembe ve Cuma günleri de yağışlar devam edecek . 

Editör: TE Bilisim