Sinop’ta son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları en çok pazarları ve mahsulleri etkiledi. Sinop kapalı pazar yerinde bu hafta zam şampiyonu taze fasulye ve salatalık oldu. Bir hafta önce 4 TL satılan salatalık 7.5 TL’ye taze fasulye ise 15TL’den 20 TL’ye çıkarıldı

Pazarcı esnafı salatalığın sera ürünü olması nedeniyle pahalı olduğunu söylerken, vatandaşlar ise marketlerin yanı sıra pazarda da fahiş fiyat artışı yaşandığını belirterek, adeta isyan etti.

 

Sinop’ta son günlerde etkili olan soğuk hava pazardaki fiyatları da vurdu. Sinop ile birlikte tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı pazarı da vurdu. Sinop kapalı pazar yerinde bu hafta fiyatlar cep yaktı. Pazarın zam şampiyonu ise salatalık ve taze fasulye oldu. Bir hafta önce 4 TL’ye satılan salatalık 7.5 TL’ye taze fasulye ise15TL’den 20 TL’ye yükseldi.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

 

Vatandaşlar, soğuk havaya rağmen ihtiyacını karşılamak için pazara çıkmak zorunda kaldı. Pazardaki fiyatlardan oldukça şikayetçi olan vatandaş; “soğuk hava ve kar yağışı sonrası yaşanan olumsuzluklar, birçok sera ve tarım alanında hasara yol açtı. Bu da pazarlardaki meyve ve sebze fiyatlarını yükselti. Olumsuz hava şartları pazardaki etiketlere yansımış. Önceki alışverişlerimizde kilo kilo sebze ve meyve alıyorduk. Ancak şu fiyatlara bakınca bırak kiloyla almaya taneyle bile zor alıyoruz. Bu kış sert geçiyor, son dönemlerdeki artışlar derken, birde pazardaki sebze ve meyve fiyatların artmasından sonra ay sonunu zor getiriyoruz. Her şey ateş pahası.” Dedi.

 

Pazarcı  esnafı Tahsin Feroğlu ,“Pazar pandemiden dolayı durgun. Bunun üzerine hava şartları da işin tuzu biberi oldu.  Tabi fiyatlar pandemi nedeni değil yani ucuz mal yapamıyoruz. Mal buraya gelen kadar bin kilometre yoldan geliyor. Nakliyecisi, komisyoncusu, işçisi, indiri, bindiri, poşeti, kantarı bir dünya para. Yani bizde isteriz burada daha uygun fiyatlara ürün satmak halka tam anlamıyla yetebilmek ama ne yazık ki yapamıyoruz bunu.” Dedi.

 

Pazarda ıspanak 5 TL, karnabahar 5 TL, domates 4 TL, kabak 5 TL, patlıcan 7 TL, biber 8TL, domates 5TL, portakal ve mandalina 5 TL, elma 5 TL, muz 10 TL’den satılıyor.

Editör: TE Bilisim