Sinop'ta Irak'ın Gara bölgesinde şehit edilen 13 Türk vatandaşının PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili Vatan Partisi Sinop İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

                Tersane Mevkiinde bulunan  parti binasında  gerçekleşen basın açıklamasında,   Vatan Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri  teröre lanet yağdırarak PKK'ya siyasi destek sunan HDP'nin kapatılması taleplerini yenilediler.

                Saygı duruşunun ardından  basın açıklamasını okuyan Vatan Partisi Sinop İl Başkanı Sebahattin Canik:" Biden tayfası 13 şehit üzerinden iç cepheyi bozmak için psikolojik harp yapmaktadır. 

                Diyorlar ki barışçıl yollarla bu insanlar kurtulabilirdi. Oysaki terör örgütü ile pazarlık onu muhatap almaktır ve meşrulaştırmaktır. Biz bu oyuna gelmeyiz." Dedi.

                Canik açıklamalarında şu ifadelere yer verdi :" ülkemizi bölmek güçsüz düşürmek için ABD emperyalizmi ve onun çizgisindeki ab emperyalist  devletleri vatanımız ve milletimize ara vermeksizin  saldırmakta ve bizi kuşatmaya çalışmaktadır. Bu saldırıları göğüslemek için devletimiz, hükümetimiz, ordumuz ve polisimiz kahramanca mücadele etmektedir. İşte Irak'ın kuzeyindeki GARA denilen yere yapılan operasyon bu mücadelenin şimdiki halidir. Bu operasyonda PKK 13 canımızı infaz etmiştir. Toprağa düşen şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Ama yas tutmuyoruz .GARA düşmüştür. Muzaffer ordular ve savaşan milletler yas tutmazlar. Şimdi yapacağımız şey PKK'ya siyasi destek sunan ve ona askerlik

şubesi gibi hizmet sunan HDP'nin kapatılmalı talebimizi yükseltmektir.

KAHROLSUN PKK

KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ

HDP KAPATILSIN

HDP PKKNIN SİYASİ KOLUDUR

HDP=PKK’DIR

                Biden tayfası 13 şehit üzerinden iç cepheyi bozmak için psikolojik harp yapmaktadır.  Diyorlar ki barışçıl yollarla bu insanlar kurtulabilirdi. Oysaki terör örgütü ile pazarlık onu muhatap almaktır ve meşrulaştırmaktır. Biz bu oyuna gelmeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye güvenliğini müzakerelerle barış masaları ile değil silahla çözebilir. Yine biden yanında saf tutanlar HDP ile kol kola olanlar HDP'nin kapatılmasını engelleme gayretindedir.

                Hem PKK'nın alçakça katlettiği şehitlerimizi öldürmenin suçunu ordumuza ve devletimize yıkıp 13 can için üzüldüklerini yas tuttuklarını söyleyerek tam bir ikiyüzlülük yapmaktalar.                             Yürekleri Türk ordusunun başarısı için değil yenilgisi için çarpmaktadır ve bu yenilginin pususuna yatıp iktidar hesapları yapmaktalar. Fakat onlar ABD emperyalizmi ve onun maşası PKK'nın yenilgisini ve bozgununu paylaşacaktırlar.

                Buradan en gür

sesimizle haykırıyoruz.

KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ

KAHROLSUN PKK

HDP KAPATILSIN

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ÜRETEN TÜRKİYE"

 

Editör: TE Bilisim