Sinop Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında Perşembe pazarında tezgâh açan esnafa yönelik HES Kodu denetimleri gerçekleştirildi.

 

 Kovid-19  risk haritasına göre "çok yüksek riskli" iller arasında bulunan Sinop’ta  salgın tedbirlerine ilişkin denetimler sürüyor. Sinop'ta, vaka artışı hızının düşürülmesi için bazı ek tedbirler uygulanmaya başlandı. Valilik koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında kentte, filyasyon ekiplerinin sayısı yükseltilerek, günlük yapılan test oranı da artırıldı.  Öte yandan Sinop Belediyesi de pazarcı esnafına yönelik ek tedbirler getirdi. Alınan karar çerçevesinde pazarlarda açılan tezgâh sayısı yarıya indirildi.  Sinop Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında Perşembe pazarında tezgâh açan esnafa yönelik HES Kodu denetimleri gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri HES kodu denetiminin yanı sıra, maske mesafe ve hijyen konusunda da esnaf ve vatandaşlara hatırlatmalarda bulundu.

 

Yapılan denetim ile ilgili bilgi veren zabıta ekipleri son dönemde artış gösteren koronavirüs oranları nedeniyle denetimlerin sıklaştığını ifade ederek, “ kapalı Pazar yerinde tezgah açan esnaf vatandaşlarımıza hes kodu denetimi yaparak  tezgah açmalarına izin veriyoruz.  HES Kodu denetimlerinde durumu riskli ya da pozitif çıkanların pazaryerlerinde satış yapmasına izin verilmiyor. Çok şükür şimdiye kadar  Sinop’ta hiç böyle bir durumla karşılaşmadık. Denetimlerimiz devam edecek. Kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın pazar alışverişlerini yapmalarına olanak sağlanıyor. Pazar alanımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri konusuna uyarılarda bulunduk. Amacımız pazar yerinde insan yoğunluğu az olsun, sosyal mesafeye riayet edilerek alışverişler yapılsın. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile alışverişini yapabilsin. Sosyal mesafe kurallarına ve diğer tedbirlere riayet ediliyor. Amacımız ceza yazmak değil. İnsanlarımızı korumaya yönelik bir mücadele veriyoruz. Tedbirlerimizi alarak dünya genelindeki musibeti yeneceğiz. Maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bu süreci hep birlikte atlatacağız” diye konuştu. 

Öte yandan Pazar esnafı ve vatandaşların belirlenen kurallara uyduğu görüldü.

Editör: TE Bilisim