Sinop’ta organik fide sezonu başladı. Barış Fidecilik tarafından İlimiz Bostancılı köyünde seralarda yerli tohumlardan üretilen sebze fidelerinin satışına başlandı.  Barış Fidecilik işletmecisi Barış Görgeç Köyünde kurduğu seralarda organik domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, gibi birçok sebzenin fide üretimi gerçekleştirdi. Çoğunluğu yerli tohumdan üretilen fideler, talep edenlere de  kapalı Pazar yerinde satışa sunuluyor. Meyve ve sebze yetiştirmek isteyen vatandaşlar, kurulan bu alana giderek istedikleri fidelerin organiğini alabiliyor.

Büyük özenle yetiştirdikleri organik fidelerin satışına başladıklarını belirten Fideci Barış Görgeç:”Sinop’ta uzun yıllardır bu sektörde hizmet veriyoruz. Fide sezonumuz başladı. Sinop’un tüm ilçelerine hizmet veriyoruz. Bu iş güvene dayalı bir iş. Bizde güven veriyoruz. Çeşitte ve üründe hata olmuyor. Sağlıklı fide satıyoruz vatandaşlarımıza. Tüm çeşit fideler elimizde bulunuyor. Bütün ürünlerimiz organik. İlimiz Bostancılı köyünde üretim seralarımız bulunmaktadır bu fideleri orada üretiyoruz. Pazar yerinde satışa sunuyoruz işlerimiz yeni yeni açıldı iyiye gidiyor. Fidelerimizin fiyatları çeşidine göre 1 buçuk TL ile 2 TL arasında değişiyor ” Dedi.

Alıcıların organik fidelerden memnun kaldığını belirten Görgeç:”Sebze fidelerimiz şu anda dikimi hazır durumdalar. Hemen hemen her çeşit fide üretimini gerçekleştirdik. Fidelerimizin bir kısmı şu anda dikime hazır. Vatandaşlarımız, domates, biber, kabak gibi her çeşit fideyi buradan temin edebilir. Çoğunlukla yerli tohum kullandık ve özellikle tüplü domates fidelerimizin tamamı yerli köy domateslerinden oluşmaktadır.” Dedi. 

Fidelerin dikimi ve bakımıyla ilgili uyarılarda bulunan Görgeç, “Elbette fideyi buradan alıp götürmekle iş bitmiyor. Fideleri dikerken ve devamında bir takım yapılması gereken uygulamalar var. Özellikle fideyi götürüp diktikten sonra mutlaka hemen can suyunu vermelerini ve takip eden birkaç gün de ihtiyaç duyulması halinde bu işleme devam etmelerini üreticilerimizden istiyoruz ”ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim