Ramazan Ayı’nın başlaması ile birlikte ramazan pidesi fırın tezgâhlarında yerini aldı. Ramazanın ilk pidelerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ramazanın ilk gününde fırın önlerinde uzun kuyruklar oluştu.  Fırıncılar vatandaşlara uyarılarda bulunarak iftar saati öncesinde yoğunluk oluşmaması açısından vatandaşların pide alma işlerini son ana bırakmamalarını istedi

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Ramazan Ayı Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının da önüne geçilebilme adına kararlar alındı. Buna göre;  fırınlardaki özel sipariş üretimi de dâhil pide ve ekmek üretimi iftardan bir saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilecek. Genelgede amaç sosyal mesafeye dikkat edilerek, oluşabilecek pide kuyruğunun önüne geçmek. Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da vatandaşlar tarafından Ramazan Ayının ilk iftarında sıcak pide ile iftar açmak isteyen vatandaşlar fırınlara akın etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Seçkin Ekmek fırını ustası Ramazan Şentürk:” Vatandaşlarımızdan sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak işlemlerini yapmalarını rica ediyoruz. Biz fırıncılar olarak temizliğe çok dikkat ediyoruz. Vaka sayılarımız arttığı için tedbirlere çok sıkı uymamız lazım. Maske mesafe hijjen kurallarına dikkat edelim bu virüsten kurtulalım. İftar saati öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluk açısından vatandaşlar pide alma işlerini son saatlere bırakmamalılar. Hem uzun kuyruklar oluşmaz hem vatandaş beklemek zorunda kalmaz. Vatandaşların Saat beş – beş  buçuk kadar  pide alma işini bitirmeleri lazım ” Dedi

Fırın tezgâhlarında bu yıl Ramazan Pidesi tekli pide 1.75’TL çiftli pide ise 3.50 TL'den satışa sunuluyor

 

 

Editör: TE Bilisim