Sinop’ta ramazan ayının girmesiyle birlikte bakliyat satışlarında da hareketlilik yaşandı. Kentte baklagillerin satışını yapan esnaflar pirinç, kırmızı mercimek ve nohut gibi bakliyatların  tüketiminin ramazan ayı  öncesine göre arttığını söyledi.

 

Ramazan ayında iftar sofralarında özellikle pirinç, kırmızı mercimek ve nohut gibi kuru gıdaların tüketimi arttı. Kuru gıda ve pirinç tüketiminin üst seviyelere çıktığı Ramazan ayında, esnaf işlerin hafif hafif hareketlendiğini söyledi. İlimiz kapalı pazar yerinde baklagiller satışı yapan İbrahim Tuncay satışların ramazan ayının girmesiyle yavaş yavaş hareketlendiğini söyledi.

Pirinç, nohut fasulye, mercimek, hurma gibi gıdaların genelde tercih edildiğini kaydeden Tuncay: ”Satışlarımızda  ramazan ayının  girmesiyle hareketlendi. Ancak bundan birkaç yıl öncesine göre satışlar biraz düşük ama yine de Allah bereket versin satışlar iyi. Ramazan ayının girmesiyle satışlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Pandemide gıda sektöründe olup dükkanlarında kısıtlama gelmeyen esnafın iş yapınamıyorum demesine inanmıyorum. Allaha çok şükür pazarda işler o kadar da kötü değil. Pandemide biz ticari olarak temel gıda olarak hiçbir zaman etkilenmedik, etkilendik desem yalan olur. Ama dükkanları kapalı olanlara lokantalara, çay ocaklarına Allah kolaylık versin. Dükkanları açık olan olanlar muhakkak ekmeğini yedi az veya çok . Devletin dükkanları kapalı olanlara kısıtlananlara daha çok yardım etmesi gerekirdi. Açık olanlara yardım vermesine gerek yoktu bu benim kendi fikrim. Çünkü iş yaptığı halde devletten işlerimiz düştü diye yardım alanları tanıyorum. Bu şekilde olmamalıydı. Çok şükür ramazan ayının girmesiyle işlerimiz hareketlendi. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı herkese hayırlı ramazanlar diliyorum”Dedi

Editör: TE Bilisim