TANESİ 50 LİRA OLAN KARPUZ DİLİMLE SATILIYOR

Sezonun ilk karpuzu pazar tezgahına yüksek fiyatla girdi. Kilosu 7.5 liradan satılan, tanesi 50 TL'yi bulan karpuz, tüketicinin isteği üzerine 10 TL'lik dilimlerle satılmaya başlandı.

 

Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden karpuz tezgâha çıktı. Pazardaki yerini alan karpuzun fiyatı ise  cep yakıyor. Kilosu 7.5 TL’den satışa sunulan karpuzdan almak isteyenler, ortalama 50-60 TL’yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

Bu parayı vermek istemeyenler sık sık ‘Dilimle satılıyor mu, yarısını alabilir miyiz?’ diye sorunca Sinop’ta sakarya caddesi üzerinde açtığı tezgâhta karpuz  satışı yapan Naim Yılmaz karpuzu alınabilir ölçülerde keserek satışa sundu. Bazılarını ikiye bölen, bazılarını ise çeyrek dilimler halinde kesen Naim Yılmaz karpuzları streç filmle sarıp, dilimini 10-12 TL’den tüketiciye satmaya başladı.

Karpuzun bir tanesinin 7-8 kilo geldiğini söyleyen manavcı esnafı Naim  Yılmaz “Karpuzun kilosunu 7.5 TL den satıyoruz.  En küçük karpuz 7-8 kilo geliyor.  Yani bir bütün karpuz 50-60 lirayı bulabiliyor vatandaşın bir bütün karpuzu almaya gücü yetmediği için biz de bu şekilde dilimlere ayırdık. Müşteri daha rahat alabiliyor. Bu mevsimde çok büyük karpuzlar zaten bulunmaz bulunsa da içi gecik olur yani içini yemiş olur. Bunlar erken hasat olduğu için çok büyük karpuzlar içini yemiş olur.” Dedi

Vatandaşın alım gücünün düştüğünün altını çizen  Yılmaz  bir buçuk yıldır esnaf  olarak  zor bir süreçten geçtiklerini söyledi.

“KARPUZU DİLİMLE SATIYORUZ YİNE DE SATIŞLAR DÜŞÜK”

Yılmaz :”Satışlar şu anda düşük insanların alım gücü çok zayıf. Gelen kredi kartı için post cihazı soruyor. İnsanlarda nakit yok.  Önceden senede 10 kişi veresiye yazdırırken şu anda günde 15 kişi veresiye yazdırıyor. Ekonomide hiçbir düzelme yok devir kötüye gidiyor. Normalde dün bitmesi gereken 10 kasa çilek elimizde kaldı satılmadı. Karpuzu dilim veriyoruz, çünkü bütün karpuz almak insanlara ağır geliyor. Vatandaşın bir karpuza 50 lira verecek durumu yok. 50 lira bir karpuza verene kadar gidiyor pazardan soğan patatesini alıyor.  Karpuzların dilimi 12 TL’yi geçmiyor. Pandemi şartları bir buçuk yıldan beri çok ağır geçiyor esnaf olarak çok zorlanıyoruz. Şu anda 130 bin TL açıktayım. Vergilerimi de taksitlendirdim taksitle ödüyorum. Dün akşam ödemelerimi yaptıktan sonra 13 TL ile evime gittim” Dedi

Tezgahlarda dilim  karpuzu görünce şaşıran vatandaşlar ise :“7 kiloluk karpuzu 50 TL’ye yemektense 1 dilimi 10-12 TL’ye tatmak daha iyi. Ben de almak istesem dilimle alırdım. Güzel bir uygulama olmuş . Tadımlık alınabilir ” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim