Sinop’ta tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulan kasaplar durgun günler geçiriyor.

Sinop’ta ramazan ayının girmesiyle işleri açılan kasaplar tam kapanmayla birlikte işleri durma noktasına geldi. Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü başlayan tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan kasaplar, 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor. Vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın kasaplara gidip gelebiliyor. Sinoplu kasaplar tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarını ancak müşteri bulamadıklarından dert yandı.

Tersane mevki üzerinde faaliyet gösteren Erfelek kasap işletmecisi Sedat Körekşi ramazan ayının girmesiyle hareketlenen işlerinin tam kapanma sürecine geçilmesiyle işlerin durma noktasına geldiğini söyledi.

Ramazan ayında vatandaşların karnı acıktığı için her şeyde gözü kalır ve buda kasaplarda haraketliliğe neden olurdu. Ramazan ayının ilk günleri işlerimizi baya artmıştı ancak tam kapanmaya girdiğimizden beri işlerde düşüş yaşıyoruz.  Bunu da şubemizin bulunduğu mevkiye bağlıyorum yakınlarda 3-4 tane kasap var.  Vatandaşlar yürüme mesafesinde alışverişlerini yapıyorlar ama burada yürüme mesafesinde çok kasap var.  Bir mahallede dört kasap ne kadar hareketlilik olabilir ki. Genelde ada mahallesinden köylerden ilçelerden gelen çok müşterilerim vardı. Kısıtlama nedeniyle gelemiyorlar dolayışla işler durma noktasına geldi Tam kapanmaya girince bizde işler düştü. Normalde hafta sonu kısıtlamasında hiç iş yapamazdık şimdi işler tamamen düştü.  İnşallah tam kapanma faydalı olur da bu illetten tam anlamıyla kurtuluruz.” Dedi

Editör: TE Bilisim