Sinop'ta evlerinin önünde oyun oynarken polis aracını  görünce saklanan çocukları il Emniyet Müdürlüğü  ekipleri yaptığı sürprizlerle sevindirdi.

 

 Sinop’ta tam kapanma sürecinde evlerinin önünde oyun oynarken polis aracını gören çocuklar bir anda korkmuş ve hemen kenardaki araçların arkasına girerek saklanmışlardı.  Çocukların bu anları da bir kişi tarafından fotoğraflanmış ve  sosyal medyada gündeme getirilmişti. Olayın ardından polis ekipleri çocuklara ulaşarak çocukları polislerden korkmamaları için çeşitli sürprizler yaparak   İl Emniyet Müdürlüğü’nde ağırladılar. Çocuklardan Elif Öztürk (9), Melis Yıldırım (8) ve Elvan Özdemir (8) bugün İl Emniyet Müdürlüğü’nde ağırlandı. İl Emniyet Müdürü Cahit  Şahin çocuklarla makamında buluşarak polis şapkası ve çeşitli oyuncaklar hediye etti.

  İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Herkesin kendi açısından kendi polisi olması ve kendi tedbirini almasını bekliyoruz. Çocuklarımızın da bu konularda en mağdur olan insanlar olduğunu biliyoruz. Çocuklarımız polisi gördüğü zaman daha önceki zamanlarda yaşadıkları gibi, ‘polis amca’ olduğunu hiçbir zaman unutmasınlar. Biz kendi kızımız kendi çocuğumuz gibi görüyoruz onları. Korkulacak zaten bir şey yok. En fazla zaten alacaktık annenize götürecektik sizi” dedi.

Çocuklarsa o anları şöyle anlatı, “Oyun oynuyorduk sonra polisi çıkarken gördük. Arabanın arkasına saklandık. Böyle olacağı hiç aklıma gelmemişti aslında. Saklanacaktık gidecektik. Ama fotoğrafı ben abim ilk gösterdiğinde çok şaşırdım. Kapımızın önüne polis geldi. Biraz şaşırdım. Sonra ben o sıra camın arkasındaydım. Arkadaşlarımın isimlerini falan sormuşlardı bulmak için. Korkma falan olmadı. Hediyelerimiz de gayet güzeldi kocaman. Çocuklar çıkmayın dışarı. Sonuçta bitecekti işte ama ben dayanamıyorum” diye konuştular.

 Ardından çocuklara polis araçları tanıtıldı. Motosikletli polisler ve polis araçları eşliğinde oluşturulan konvoyla evlerine bırakılan çocuklar unutulmaz bir hatıra yaşadı.  Konvoyun çıkışında Müdür Cahit Şahin çocukları uğurladı.

 

 

Editör: TE Bilisim