Sinop’ta uçarken birden sokak ortasına düşerek yerden kalkamayan martı herkesi alarma geçirdi yaralı martıya yardım etmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, itfaiye ekiplerini ve esnafları seferber etti.

Gökyüzünde süzülen martı bir anda Tuzcular Caddesi üzerine geldiğinde yere düştü. Çevreden geçen esnaf ve vatandaşlar hemen yaralı martının yardımına koştu. Bir anda yere yığılan martıyı güvenli bir mevkiye alan vatandaşlar ilk olarak martının boğazında bir şey kalacağı ihtimalini düşünerek martının ağzını açarak kontrol etti. Ardından vatandaşlar hemen durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Martı bir süre yerde hareketsiz kaldı ve yediklerini çıkardı. Ekipler beklenirken martı son bir çırpınışla kendini tek katlı bir iş yerinin çatısına çıkardı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü’nde gelen ekipler Sinop Belediyesi itfaiyesine haber verdi. Yakalanan martı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince tedavi edilmek üzere Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Martının göreceği tedavinin ardından tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.

 Martının düşüşünü gören vatandaşlar olayı şöyle anlattı:” Valla biz bu cadde üzerinden geçiyorduk. Bir an caddede bulunan balık haneye baktık hemen arkamıza gökten pat diye bir şey düştü. Bir baktık martı hemen yoldan alarak güvenli bölgeye getirdik.  Boğazında bir şey kalmıştır diye düşündük ve ağzına baktık. Ağzında bir şey yoktu. Zaten martı  da bir süre sonra kusmaya başladı. Bizde milli parklar görevlilerini arayarak durumu bildirdik. Geldiler aldılar inşallah iyileşir sonuçta o da bir canlı” dedi

Editör: TE Bilisim