İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Pazar Yerleri Genelgesi sonrası Sinop’ta Cumartesi günü kurulacak pazar yerleri belli oldu. 8 Mayıs’ta Sinop’ta 3 ayrı Pazar kurulacak.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 4 Mayıs günü 81 İl Valiliğine Pazar Yerleri Genelgesi gönderildi. Genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu belirtildi. Bu doğrultuda, ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda; pazar yerlerinin açık olacağı belirtildi.

İçinde bulunduğumuz tam kapanma sürecinde yeni bir uygulamaya geçildi. Daha önce kapanan pazar yerleri belli şartlarda haftada bir gün açılacak. Buna göre tüm ülkede olduğu gibi Sinop’ta da de 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günleri pazar yerleri açılacak.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde korona virüsle mücadele ederken, tam kapanma süreci 29 Nisan tarihinde başlamıştı. 17 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek olan bu süreçte Sinop İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, pazar yerleri ile ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre 8 Mayıs 2021 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri pazarlar kurulabilecek. Bu çerçevede Sinop’ta 3 Pazar yerinin tamamında saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında pazarlar kurulabilecek. Ancak pazarlarda sadece yaş sebze meyve ile fide satışı yapılacak, temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek.  Vatandaşların ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Sinop Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Sinop’ta  8 Mayıs Cumartesi günü kurulacak semt pazarları duyuruldu. Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında 3 ayrı semt pazarı kurulacak.

Sinop belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:” Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/ meyve ile fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın Pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilmiştir. Belirtilen tarih ve saatlerde İncedayı mahallesi kapalı pazar yeri, zeytinlik mahallesi aşiyan pazar yeri ve gelincik mahallesindeki cumartesi pazarı 8 – 15 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Pazar yerlerinde; temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.” İfadeleri yer aldı

 

Editör: TE Bilisim