Sinop’ta 2. el araç salım satım işleriyle uğraşan esnaflar 2020 yılında rekor kıran araç piyasasında otomobil satışlarının neredeyse tamamen durduğunu söyledi.

Sinop’ta Pandeminin ilk aylarının ardından oldukça hareketli olan 2. el otomobil piyasası, son zamanlarda adeta durdu. Pandemi nedeniyle otomobil üretiminin yavaşlaması ikinci el araba pazarını etkileyerek fiyatların artmasına neden olurken, son kısıtlamalar araç piyasasını durgunlaştırdı.Kentte 2. el araç alım satım işiyle uğraşan Esnaf Doğan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Şu an 2. el araç almak için doğru zaman. Fiyatlar da uygun ilerleyen günlerde fiyatların artacağını düşünüyoruz." Dedi

2020 yılında otomotiv sektöründe özellikle 2. el piyasasında son 5 yılın rekoru kırılırken, son aylarda hem ekonomik sıkıntılar hem kısıtlamaların da artmasıyla durgunluk yaşanıyor. Artan taleple bazı ikinci el otomobillerin sıfır değerinden bile pahalıya satıldığı görüldü. Kentte 2. el araç alım satım işiyle uğraşan Doğan Yılmaz araç piyasasındaki son durumu değerlendirdi.

Yılmaz :” Son 1 sene içerisinde geçen sene, fiyatlar ve alım satım konusunda işler hareketliydi. Kısıtlamalar da etki etmemişti. Ama bu sene kısıtlamanın fazla olması insanların biraz alım gücünü azalttı. Çünkü arabayı alsa hafta sonu bir yere gidemeyecek, akşam 7’den sonra dışarı çıkamayacak. İnsanlar biraz da parasını, haberlerde gündemde olan kripto para, borsaya yatırdığından dolayı araba sektörü biraz yavaşladı. Şu anda ekonomik olarak insanlar gerçekten zor durumda. 2. El araç satışları pandeminin ilk döneminde bi ara bir parladı. Vatandaşlar toplu taşımaya binmeyelim diye bütçesine göre araç aldı. Bu talep fazla olunca fiyatlar da otomatikman yükseldi.  Şu anda 2. El araç piyasası durdu. Sektörde şu anda bir hareket yok işler durgun vatandaşın ekonomik gücü de tükendi artık. Normalde bu aylarda ikinci el araç sektörü çok hareketli olması lazımdı. Ama işler durgun. 2. El araç fiyatları da şu anda uygun ama hareket yok. Benim elimde 100 bin TL aldığım aracı ben şu anda satamıyorum. Müşteri yok. Araçlar elimizde kaldı” dedi.

“İKİNCİ EL ARAÇ ALMANIN TAM ZAMANI “

İkinci el piyasası araç almak isteyenler için doğru zaman mı? sorusunu yanıtlayan Doğan Yılmaz şunları söyledi: Şu an 2. el araç almak için doğru zaman. Yaz aylarında  fiyatlar eski duruma gelecek. Sürekli artış gösterecektir. Türkiye'de fiyatlar sadece araçta değil ne olursa olsun bu zamana kadar yükselen hiçbir şey geri gelmedi. Her şeyin de bir sezonu var. Aracı milletimiz yazın tatile gitmek için, bayramda, bu zamanda araç aldığı için bu kapanmadan sonra inşallah piyasa yeniden hareketlenir ”Dedi

HABER:SONGÜL AKÇA

 

 

 

Editör: TE Bilisim