Sinoplu çiçekliler anneler gününde tam anlamıyla sipariş patlaması yaşadı. Çiçekçi rafları bir günde bomboş kaldı.

  Sinoplu çiçekçiler Anneler Günü dolayısıyla yoğun mesai yaptı. Sabahın ilk ışığıyla birlikte iş yerlerini ve tezgâhlarını açan çiçekçiler, yaptıkları satışlardan oldukça memnun kaldı. Pandemi gölgesinde geçen 9 Mayıs Anneler Gününde çiçekçilerde sipariş yoğunluğu yaşandı. Korona virüs sebebi ile tam kapanma sürecine denk gelen 9 Mayıs Anneler Günü bu yıl evlerde geçirildi. Bu özel günde annelere verilen hediyelerin başında ise çiçek geldi.

Geçtiğimiz senelere göre evlere siparişlerin daha fazla arttığını belirten çiçekçi Serkan Akbey:“Bu Anneler Günü'nün diğer anneler günlerine göre farkı, evlere sipariş çok fazla oldu.  Siparişlere yetişemedik bütün çiçekleri sattık.” Dedi

 

Kapanma sebebi ile evlerinden çıkamayan vatandaşların taleplerine yetişebilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen çiçekçi Serkan Akbey, siparişleri teslim ederken annelerin yüzünde oluşan tebessümün yorgunluklarını unutturduğunu dile getirdi.

Pandeminin gölgesinde geçen Anneler Günü'nde evlere siparişlerin arttığını söyleyen Akbey “Bu Anneler Günü'nün diğer anneler günlerine göre farkı, evlere sipariş çok fazla oldu.  İnsanlar dışarıya çıkamadıkları için, evlere siparişlerde artış oldu. Müşteriler dükkana gelemediği için bizim işimiz daha fazla yoğunlaştı. Annelerimize hizmet vermekten çok mutluyuz, siparişi götürdüğümüz zaman annelerin yüzünün güldüğünü görebilmek insana gerçekten meslek şevki veriyor ve yorgunluğumuzu alıyor.” diye konuştu.

Marketlere getirilen kısıtlamanın işlerini artırdığını söyleyen Akbey:” Marketlere getirilen kısıtlamanın da bizim satışlarımızın artmasında çok etkisi oldu. Onlar çiçek satsaydı satışlarımız yine eskisi gibi düşük olurdu hatta yarı yarıya düşerdi. Bu anneler gününde orkide satışlarında artış yaşandı. Satışlarımız çok iyiydi. Çok güzel geçti. Çiçek tedariklerinde sorun yaşadık.  Çiçek bulabileydik daha da çok satışımız olabilirdi. Kısıtlamaya rağmen satışlar güzeldi. Online çiçek siparişi daha çoktu. Haftaya doğru kısıtlamanın kalmasıyla yeniden çiçek tedariklerine başlayacağız. “ Dedi

Editör: TE Bilisim