Sinop’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. Yıl dönümü kutlama programı Sinop’ta sabah saatlerinde başladı. Kutlamalar kapsamında ilk tören Sinop Valiliği önünde gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’ın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile sona erdi. Daha sonra Valilik önünden başlayarak iskele meydanındaki Atatürk Anıtına protokolün katılımı ile gençlik yürüyüşü düzenlendi. İskele meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende ayrıca Sinop Gençlik Merkezi İşaret dili ekibi, işaret dili ile istiklal marşına eşlik etti. 
İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş şöyle konuştu; Bugün milletimizin tüm onur ve asaletiyle  büyük önder Mustafa kemal Atatürk’ün  samsun da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin  sonsuz yolculuğa çıkmasının  Anadolu da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 102. Yıl dönümüdür. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için  bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek samsuna çıkması bağımsızlık ve  özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur 19 mayıs gençliktir. Gençlik gelecek demektir Türk genci Türk istiklalinin ve Türk cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sevgili gençler binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveri ile kurulan Türkiye cumhuriyeti sizlere emanettedir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak,  gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum. “
Tören, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunması,  öğrencilerin “Gençliğin Ataya Cevabı”  adlı andın okunması ve çeşitli spor faaliyetleri ile sona erdi. Törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan stantları gezdi.  

Törene Sinop valisi Erol Karaömeroğlu  Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan , İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başakcı ve İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu,  siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

 

Editör: TE Bilisim