Sinoplu vatandaşlar havaların yavaş yavaş ısınması ve  pandeminin de etkisiyle bisiklete yöneldi. Bisiklete artan bu talep karşısında bisiklet satışları da ve fiyatları arttı.

 

Pandemi ile birlikte toplu taşıma kullanımından kaçan vatandaşlar otomobil ve motosiklet fiyatlarındaki artışın da etkisiyle bisiklete yöneldi. Artan talep bisiklet fiyatlarını ve sektörün durumunu kente uzun süredir bisiklet ve motosiklet satışı işiyle uğraşan Cüneyt Kozanoğlu’na sorduk.

Kozanoğlu geçtiğimiz yaz aylarında bir talep patlaması yaşandığını belirtirken buna paralel olarak fiyatlarda da  bazı ürünlerde yüzde 100’e yakın bir zam yapıldığını dile getirdi. Üretici fabrikalardan bisiklet gelmediğini de söyleyen Kozanoğlu piyasada bisiklet bulunamaması sebebiyle yeni zamlar beklediklerini de aktardı.

Kozonoğlu:”Dünya genelinde bisiklet üretiminde bir sıkıntı var. Biz 400 adet  bisiklet sipariş ettik ama bize  50 tane bisiklet geldi. Yani bisiklet üretiminde sıkıntı var. Fiyatlarda çok arttı. Geçen sene 400 tl olan bisiklet şu anda 800 TL civarında. Bazı ürünlerde yüzde yüz zam yapılırken bazıları da yüzde 80 civarında zamma uğradı. Bizde ürünlerin gelmesini bekliyoruz. Pandemiden dolayı herkes bireysel olarak bisiklet almaya yöneldi. Bundan dolayı da artık fabrikalar kısıtlamaların da etkisiyle bisiklet üretimine yetişemiyor. Talep var ama ürün yok. Şua anda 12 cant bisiklet 600 tl’den başlıyor 5 bin TL’ye kadar bisiklet var. Bisikletin yanı sıra  elektrikli olsun normal motosiklet satışları da arttı Sinop zaten kışın bile trafik sorunu olan bir kent onun için motora her türlü ihtiyaç var. Önceden motor lüks gibi görüyorlardı ama artık ihtiyaç oldu.” Dedi

 

Editör: TE Bilisim