Sinop açıklarında avlanan çinekoplar tezgahlardaki yerini aldı

Av yasağının başlaması nedeniyle büyük tekneler ava çıkamayınca tezgahları doldurmak küçük teknelerle açılan balıkçılara kaldı. Sinop'ta küçük tekneleriyle denize açılan balıkçıların ağlarına sezonun ilk çinekopları takıldı. Balıkçıların ağlarına takılmaya başlayan çinekop ise tezgahların yeni gözdesi oldu. Tezgâhlarda kilosu 55 TL’den alıcı bulan çinekop, vatandaşın en çok tercih ettiği balık türleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Kente balıkçılık yapan Sefa Mete çinekop balığının yavaş yavaş ağlara takılmaya başladığını söyledi.

Çinekop yanında barbun ve istavrit gibi balıkların da avlanmaya devam edildiğini vurgulayan Mete " Havalar müsait oldukça küçük balıkçı tekerleri denize açılarak avlanıyorlar.  Kentin taze balık ihtiyacı 1 Eylül'e kadar küçük balıkçı teknelerinden karşılanıyor.  Kısıtlı avcılığa rağmen vatandaşlarımıza en taze balığı yedirmeye devam ediyoruz. Son zamanlarda  ağlara çinekop balıkları takılmaya başladı.. Cinekop tezgahlara indi alıcısı da çok şükür var. Biraz pahalı bir balık ama çok lezzetli ve sağlık açısından çok faydalı bir balık. Çinekopta bu sene ne bolluk var nede kıtlık var orta seviyede ilerliyor. Balıkçılarımız bu aralar cinekopun yanı sıra çarpan, barbun, istavrit de  avlıyor. Vatandaşlarımız tarafından en çok tercih edilen balık bu günlerde çinekop oluyor. Tezgahlarda herkesin cebine uygun fiyatlarda balık bulunuyor. Balık satışlarımız gayet güzel. Vatandaşlar balıktan vazgeçmiyor. Bu ay en lezzetli balıklar çinakop ve barbun  çarpan diyebiliriz. Balığın iriliğine göre fiyatlar da değişiyor. Izgara ve fırın için çinekop tercih ediliyor. Balık fiyatları mevsimine göre şu anda  normal herkesin bütçesine uygun fiyatta balık var." Dedi

tezgahlarda  barbun 40- 60TL, Çinekop 55TL, deniz levreği ve deniz çipurası 60 TL  somonlar 35 TL ve  çarpan 70TL’den alıcı buluyor.

 

Editör: TE Bilisim