Covid19 ile mücadele kapsamında Sinop genelinde alınan tedbirler etkisini göstermeye devam ederken il genelinde pozitif vakalarda yaşanan düşüş devam ediyor. Tedbirler etkisini gösterirken Sinop’ta hayat normale dönüyor. 


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 47 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Sinop genelinde alınan tedbirler de etkisini göstermeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda pozitif vakalarda gözle görülür bir düşüş yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ciddi düşüş yaşanarak yüz binde 51,28 olan vaka sayısı bu hafta da düşüşünü devam ettirerek yüz binde 39,27 olarak gerçekleşti.

 

“VAKA SAYILARI AZALIYOR”
Sinop Valiliği ve Sinop  İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin ardından mavi kategoriye düşen Sinop  bu hafta da yerini korudu.

 

“Sinop Karadeniz’in en risksiz ili “

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın paylaştığı 22-28 Mayıs tablosunda vaka oranlarındaki gerilemesini sürdüren Karadeniz’in en risksiz ili Sinop, yüz binde 39,27 vaka oranıyla 5 basamak daha aşağıya inerek en düşük vaka oranına sahip 13. il oldu.

 

Sinop 15-21 Mayıs tablosunda yüz binde 51,28 oranla sahip Karadeniz’in en risksiz ili oldu. Türkiye genelinde ise vaka oranının en düşük olduğu 18. il konumundaydı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından bugün 22-28 Mayıs tablosu açıklandı. Tabloda Sinop’un yüz binde 39,27 orana sahip olduğu görüldü. Bu oranla 5 basamak daha aşağıya inen Sinop vaka oranlarının en düşük olduğu 15 il arasında 13.’lüğü buldu.

 

Editör: TE Bilisim