Pandemide İşsiz kalan vatandaş derdini güvercinlerle paylaşıyor. Sinop’ta salgında işsiz kalan Kadir Başcan (41) kuş yemi satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.  Başcan kuşları elleriyle besleyerek onlarla derdini paylaşıyor.

 

Böbrek rahatsızlığı bulunan ve iş bulamadığı için 3 aydır kirasını ödeyemeyen 2 çocuk babası Başcan’a  aşıklar parkında kuş yemi satarak geçimini sağlıyor. Çalıştığı tekstilden  Korona virüsü gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını söyleyen Kadir Başcan, eşi ve 2 çocuğuyla bardağını 2 TL’den sattığı kuş yeminden kazandığı parayla evini geçindiriyor Satış yaptığı esnada güvercinler Başçan’ın etrafında bir an olsun ayrılmıyor. Zaman zaman da Başcan satamadığı yemlerle  güvercinleri elleriyle besleyerek onlarla derdini paylaşıyor. Son günlerde kuş yemi satışlarının da  iyi gitmediğini söyleyen  Kadir Başçan yapabileceği bir iş bulma konusunda yetkililerden  yardım istedi.

  İşsizlik döneminde yaşadığı sıkıntıya karşın güvercinlerle moral bulduğunu söyleyen Kadir Başçan, “Şu anda emekli değilim böbreklerden dolayı çalışamıyorum. Böbrek rahatsızlığım var. Bir yerde çalışamıyorum işsizim. Şu anda kuş yemi satıyorum. Kuş yemiyle geçinip gidiyorum. Gelirim yok. Satışlarda çok durgun. Bardağı 2 TL’den veriyorum. Böbrek rahatsızlığı olmadan önce tekstilde çalışıyordum. Tekstilden korona virüsü nedeniyle çıkarttılar. Bir daha da başka işe girmedim. Boşta duracağıma evime ekmek götürebilecek parayı çıkartmak için buna başladım” dedi.

Başcan, “Biri 5 biri 13 yaşında 2 tane kızım var. İş bulamadım, çok mağdur kaldım. Kiramı bile ödeyemedim mesela. O kadar mağdur durumdayım. 3 aylık kiram duruyor. Ekmek parası için kuşları besliyorum. Satıyorum parasıyla geçinmeye çabalıyorum. Yani nasıl anlatayım bilemiyorum. Bu kuşlarla ilgilenmek biraz moralimi düzeltiyor. İşsizlikten maddi durumumdan moralim bozuluyor. Dün mesela tüm gün 10 TL para kazandım. Bugünde daha siftah yapmadım” diye konuştu.

“NE İŞ OLURSA YAPARIM “

  İş konusunda yetkililerden yardım isteyen Kadir Başçan, “Ben kuşları beslemeyi çok severim. Kuşlara hayvanlara çok önem veririm. Eğer bir kılına bir şey olursa üzülürüm çocuk gibi ağlarım. Kendi evladım gibi bakıyorum bunlara. Elimle besliyorum. Ellerimden yem yediriyorum. Kazanamasam bile onların şeyleri bana yeter. Geliyorlar işte yemlerini veriyorum. Ondan sonra satamazsam yemlerin hepsini döküp gidiyorum. Bir yandan da iş arıyorum bulamıyorum. Bir işim olsun isterdim. Böbrek rahatsızlığım var. Buna uygun yapabileceğim iş olursa çalışırım. Ne bileyim bekçilik olur, temizlik olur. Herşey olur ne olursa olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim