Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da işletmeler ve vatandaşlar kontrollü normalleşmeye alışmaya çalışıyor. Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme adımlarını değerlendiren esnafın ortak isteği, kısıtlamaların daha da esnetilmesi talebi oldu. 

Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin başlamasının ardından esnaf, yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etmeye devam ediyor.  Esnaflar gazetemiz muhabirlerine kademeli normalleşme adımlarını değerlendirdi.

“VATANDAŞIN CEBİNDE PARASI YOK”

Esnafın ve vatandaşın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu belirten lokanta  işletmecisi   Turgay Uzunoğlu   “Vatandaşın iş yapamaması ve gelir düzeyinin düşük olması nedeniyle bu olaylar bize de yansıyor. Vatandaşın cebinde parası olmayınca doğal olarak yemek de yiyemiyor. Esnaf olarak zor durumdayız. İnşallah en kısa sürede bu hastalıktan kurtulur normal yaşantımıza döneriz. Saatlerin biraz daha uzamasını istiyoruz. Gündüz herkes işinde gücünde şehrin potansiyeli belli biz çorbacıların işi gece oluyor buna da şükür. Ama saatlerin biraz daha esnetilmesini istiyoruz. ” Dedi. 

Alınan kararların ardından kahvehaneler de belli sayılarda müşteri ile tedbirlere uyarak, hizmet vermeye devam ediyor 

"HASTALIĞIN SON BULMASINI BEKLİYORUZ"

Kıraathane işletmecisi Yılmaz Karataş ise yaklaşık 15 aydır bu sürecin içerisinde mücadele ettiklerini belirterek; “Umarım tekrar kapatmak zorunda kalmayız. Zor bir süreçten geçtik. Masalarımız arasındaki mesafeyi göz önünde bulundurarak oturma düzenini sağladık. Maske kullanımını ihmal etmiyoruz, gerekli tedbirlerle hizmet vermeye başladık. Zaman kısıtlaması hepimiz için problem umarım bu sorun da çözülür” dedi.

 

Editör: TE Bilisim