Sinop’ta Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

İl Kültür turizm Merkezi toplantı salonunda düzenlenen serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, Sinop e tipi kapalı ceza infaz kurumu müdürü Abdulhamit Denizci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen sergide halk eğitim merkezi bünyesinden açılan kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Sergide Sinop’a özgü ürünlerin yanı sıra, giyim, el sanatları, dikiş-nakış, takı-tasarımı, tel kırma  alan ve dallarında birçok ürün insanların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında  konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren:”Milli eğitim bakanlığı ile Kültür turizm bakanlığımız arasında ortaklaşa gerçekleştirilen geleneksel el sanatlarımızın unutulamaması ve gelecek nesillere aktarılması için başlatılan bu çalışmaların bakanlıklarımızın ve usta öğreticilerimizin çok önemli katkıları var. Burada çok güzel eserler yapılmış onları görüyoruz. İnşallah bakanlığımız tarafından geleneksel el sanatlarının  satışının yapılacağı bir şubenin kente açılması gibi bir düşüncemiz projemiz var . İnşallah bu eserleri orda sergilemek pazarlamak size de katkı sağlamak nasip olur. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayat boyu öğrenme sergimiz hayırlı uğurlu olsun” Dedi.  Kurdele kesimi sonrası katılımcılar sergiyi gezdi

 

Editör: TE Bilisim