Eğitimlerde Öğrencilere ve çiftçilere Tişört, Şapka, magnet, kitap ayracı ve organik tarım uygulamasıyla ilgili eğitici kitaplar verildi.

Organik tarım; üretimde kimyasal girdi ve ilaç kullanılmadan yönetmelikler çerçevesinde izin verilen girdilerin kullanılmasıyla yapılan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim sistemidir. Organik tarım sözleşme esasına dayalı bir faaliyettir.   

Organik tarım yapmanın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi 50 ilde uygulanan bir projedir. İlimizde proje Ziraat Yüksek Mühendisi Ferda Bıçakcı Arslanoğlu tarafından yürütülmekte olup bu güne kadar 1003 öğrenci ve 92 çiftçimize eğitim verilmiştir. Önümüzdeki günlerde alışveriş merkezlerine kuracağımız stantlarla Organik tarımın önemini anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

İl Müdürü Mehmet Asak, "Organik Tarım, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak insana ve çevreye dost üretim sistemlerini içermektedir. Esas olarak sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar, mineral gübreler ve GDOların kullanımını yasaklamasının yanında, organik ve yeşil gübreleme, münavebe, örtü bitkisi kullanımı, toprak ve suyun muhafazası, bitkinin direncini artırma ve doğal düşmanlardan faydalanma gibi yöntemleri tavsiye eder. Bütün bu olanakların kapalı bir sistemde oluşturulmasını öneren, üretimde sadece miktar artışının değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan alternatif bir üretim şeklidir" dedi.

Editör: TE Bilisim