Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Karayolları Güvenliği ve Trafik haftası etkinliği kapsamında Sinop’ta yapılan trafik kazası canlandırması gerçeğini aratmadı.

Güvenliği ve Trafik haftası, Sinop’ta yapılan trafik kazası canlandırması ve Sinop valiliği önünde açılan ‘Trafik Haftası Standı’ ile sona erdi. İl Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri, Karayolları, AFAD, 112 Acil Çağrı Merkezi ve İtfaiye ekiplerinin düzenlediği trafik kazası tatbikatı, izleyenler tarafından beğeni topladı.

Tatbikattan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, trafik kazalarında bilinçsizce hareket edildiği zaman olumsuz sonuçlar elde edilebildiğini söyledi. Gerçekleştirilen tatbikatın gerçeğe çok yakın olduğunu belirten Yusuf Biner, "Bugünkü tatbikatta iki aracın çarpışması sonucu aracın içinde sıkışıp kalan insanların ekipler tarafından nasıl kurtarıldığını izledik. Kaza sonrasında trafik polisleri tarafından hemen yolun güvenliği sağlandı ve ambulansa haber verildi. 112 Acil Servisinin aranması ile birlikte itfaiye ve AFADa da haber gitmiş oldu. Bugünkü tatbikatta çeşitli kuruluşlarımız uyum içerisinde çalıştılar ve vatandaşlarımızı araçların içinden çıkardılar. Bu tatbikat, kaza anında nelerin yapılabileceğini bizlere gösterdi. Başarılı bir tatbikat oldu. Bu konularda verilen eğitimi de çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Tatbikatın ardından ‘Trafik Haftası Standı’ protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gezildi.

Editör: TE Bilisim