Sinop’ta milli irade ve demokrasi nöbeti büyük bir coşkuyla devam ediyor. 

 Valilik binası önüne kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğanın darbe girişimi sonrası yaptığı konuşmalar, söylediği şiirleri ve nöbet tutan vatandaşlara yönelik yaptığı açıklamalar demokrasi nöbeti tutan vatandaşların izlenimine sunuldu.

 Demokrasi nöbetinde Sinop meydandaki vatandaşlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ücretsiz çay ve sandviç ikramı yapıldı. Öte yandan Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü tarafından nöbet tutan vatandaşlara su, kek ve meyve suyu dağıtıldı.

Birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikaların da destek verdiği "demokrasi nöbetinde" FETÖnün darbe girişiminde şehit edilen vatandaşlar için dua okundu.

Kaynak:Nuran Keskin

 Yüzlerce vatandaşın oluşturduğu kalabalık ellerinde bayraklarla katıldığı programda “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Hainler millete hesap verecek”, “Darbeye karşı omuz omuza”, “Devlete uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

  Demokrasi nöbetinde vatandaşları yalnız bırakmayan Sinop Valisi Kemal Cirit yaptığı konuşmada, "Sevgili Sinoplular, hanımefendiler, beyefendiler bu kutlu yürüyüşün, bu kutlu duruşun 1. haftasını sizler ile birlikte geçirdik. Bu yürüyüşte, duruşunuzla demokrasiye olan tutkunuzla ülkemiz de olan hainlere ve dışarıdaki düşmanlara duruşunuzu göstermeniz dolayısıyla bütün Sinopluları bir kez daha tebrik ediyorum. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bizim atalarımız buralara Orta Asya’dan gelirken de buraları kolay yurt yapmadılar. Daha önceleri de dile getirdiğim gibi maalesef içimiz de hain hiçbir zaman eksik olmadı. Ama siz milletin tek yürek haline gelme şeklini bu gün gösteriyorsunuz. Hainlerin bu cesareti kadar biz garibanların, bu milletin asıl unsuru olan evlatlarının cesareti onlardan çok daha yüksek. Tankların önüne duracak kadar cesaret, sahibiyiz. Onun için tüm milletimizi sizlerin nezdinde bir kez daha tebrik ediyorum. Bizler görevimizin başındayız. Bu geceden itibaren kamu kurumlarımız burada ki organizasyonlara öncülük edecekler. Sinop Valiliği olarak bizler de burada yer alacağız, sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Onun için ben bir kez daha buraya gelen tüm Sinoplulara teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim