. Ayşe Özdemirin başkanlığını yürütecek şube, bundan böyle Türkelideki sahipsiz dostların imdadına bir dernek çatısı altında yetişecek.

Türkelide diğer ilçelerde olduğu gibi sokak hayvanlarının hem yiyecek, hem de tedavi ihtiyacı bulunmaktadır. Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, Ayşe Özdemirin özverili çabalarıyla sokak hayvanlarına yardım elini uzatacak.

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, yönetim kurulu üyesi İrem Ebru Kuru muhabirimize yaptığı açıklamada, "Sokaklarımızda ve özellikle kırsal alana atılmış bir çok köpek bulunuyor. Bir çok vatandaşımız bu zavallıları görmezden geliyor ve hepsiyle bizim ilgilenmemizi istiyor. Ne yazık ki, derneğimizin imkanları Sinop vilayetinin her yerine koşacak şekilde değil. Amacımız Türkelide olduğu gibi diğer ilçelerimizde de hayvan sever vatandaşların bir araya gelip, kendi ilçelerinde ve köylerinde sahipsiz bulunan hayvanların imdadına yetişmelerini sağlamak. Ayşe Özdemirin, Türkelide şubemizi açarak diğer ilçelerimize örnek olmasını diliyoruz. Şubemize hayırlı uğurlu olsun diyor, Ayşe Hanıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Umarım Türkelide Ayşe Hanımıın çalışmalarına destek veren vatandaşlarımız çıkar ve şubenin üye sayısı artar.

Ayrıca halkımızdan sokak hayvanlarına biraz daha alıcı gözle bakmalarını, aç ya da hasta olma ihtimali olabileceğini düşünmelerini ve onlara ellerinden gelen yardımı yapmalarını rica ediyorum. Artan yemekleri çöpe değil, onların görebileceği bir yere atmalarını, sıcak aylarda kapılarının önlerine bir tas su koymalarını ve kış aylarında da bodrum kapılarını açık bırakıp, geceyi orada geçirmelerini sağlamalarını rica ediyorum. Çocuklara hayvan ve doğa sevgisini aşılamalıyız. Geleceğimiz olan çocuklara çevremizi ve çevremizi süsleyen tüm canlıları korumayı ve onların hakkını savunmayı muhakkak öğretmeliyiz.” dedi.
 

Kaynak: Fatma Özen

 

Editör: TE Bilisim