Her yıl 29 Haziranda başlayan İl Spor Merkezleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından farklı branşlarda verilen yaz kurslarında bu yıl İl ve İlçelerde 28 antrenör toplam 19 branşta eğitim verilecek.

Atletizm, Basketbol, Badminton, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Okçuluk, Su Topu ( Ücretli ),Taekwondo, Tenis, Yüzme       ( Ücretli ), Kano, Kürek, Yelken, Voleybol, branşlarında yapılacak kurslar için kayıtlar devam ediyor.

İl Spor Merkezlerine kayıt yaptırmak isteyenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Atatürk Spor Salonuna, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzuna ve İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunarak kayıt yaptırabilecekler.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Spor Merkezlerinde  “Çocuklar yaz tatilindeki serbest zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirebilecekleri, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bireyler olarak yetiştirilecekleri ve çocukların spor yapmalarının yanı sıra sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı öğrenecekleri ifade edildi.

Buna göre İl Spor Merkezleri sayesinde Sporla tanışmamış olan çocuklarımızı sporla tanıştırmak en büyük hedefler arasında olduğu, bu bağlamda amaç çocuk ve gençleri spora yönlendirerek spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak olduğu ifade edildi.

Aynı zamanda engelli gençlerin de Uzman Antrenörler eşliğinde spor tesislerinden faydalanmasını, sosyal yaşama bağımsız erişimlerinin sağlanması ve bireylerin serbest zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini amaçlandıkları bildirildi.

Ayrıca her yıl yapılan İl Spor Merkezleri Açılış programı 29 Haziran 2016 tarihinde 81 ilde eş zamanlı start alacağı söyledi.

Editör: TE Bilisim