“Aşure Günü” etkinliğine Vali Hasan İpek’in yanı sıra, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 25.Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J.Alb.Şefaattin Serten, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasal Parti Temsilcileri, İlim Yayma Cemiyeti Sinop Başkanı Hakkı Bafralı, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Enver Öz,  İl ve İlçe Kurum Müdürleri katıldı.

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti’nin işbirliği ile organize edilen ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi binasının teras katında gerçekleştirilen “Aşure Günü” etkinliğinin açılış konuşması Gerze İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Enver Öz tarafından yapıldı.

 Açılış konuşmasının yapılmasının ardından Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu güzel müessesede, böyle nezih bir ortamda hep birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’de en köklü hayır kuruluşlarından bir tanesi. İlim Yayma Cemiyeti’nin tarihine baktığımızda bu ülkenin aslına dönme mücadelesinin tarihidir.

Bu sene 2016 eğitim yatırımları içerisine iki tane büyük İmam Hatip Lisesi aldırdık. Sinop İmam Hatip Lisesi 16.5 Trilyonluk yatırım bedeli ile Boyabat İmam Hatip Lisesi 17.5 Trilyonluk yatırım bedeli ile milli eğitim yatırımlarının içerisine girdi. 2017 yatırım programına inşallah Gerze İmam Hatip Lisesini aldırma suretiyle İmam Hatip Liseleri ile ilgili eksiklerimizi tamamlamış olacağız. 2017’de Türkeli ve Gerze İmam Hatip Lisesini de milli eğitim yatırım programlarına aldırmış olacağız. 

Bu hayırlı hizmetlerin devamı konusunda bir kardeşiniz olarak bize hangi vazifeler düşerse beni İlim Yayma Cemiyeti’nin bir mensubu kabul ederek bu vazifelerin hizmetçisi olarak görebilirsiniz. Bütün sivil toplum kuruluşlarımızın hizmetinde olduğumuzdan kuşkunuz olmasın. Ben tekrar hepinize saygılar sunuyor, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sinop Valisi Hasan İpek konuşmasında,“Muharrem ayı, Müslümanlar için 3 aylardan sonraki en önemli aydır ve bu ayda yapılan ibadetler diğer aylarda yapılan ibadetlerden çok daha büyük sevabı ve mükâfatı olan ibadetlerdir. İlim Yayma Cemiyetinin çok değerli başkanı bugün bizleri Muharrem ayına uygun bir şekilde aşure yemeğe davet etti. Kendisine ve Cemiyet üyelerine teşekkür ediyorum. Muharrem ayınızın mübarek olmasını diliyorum.

Yakın bir zamanda milletçe yaşadığımız, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu ülkenin gençleri, bu ülkenin yaşlıları, bu ülkenin kadınları ve bu ülkenin çocuk denecek yaştaki gençleri hep birlikte demokrasimize vurulmaya kalkan bu darbeye karşı durdular. Ülkelerine, Demokrasilerine ve Cumhuriyetlerine sahip çıktılar. Türk Milletinin gerçek bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında neler yapabileceğini hem fetö hainlerine, hem onların arkasında ülkemizi bölmeye çalışan yabancı güçlere, Türk’ün gücünü, Türk’ün kararlılığını gösterdiler. 

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bu günlerde, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren özel günlerden olan Aşure gününde yapılan hayrın Cenab-ı Allah’ın nezdinde kabul olmasını ve Cumanızın mübarek olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların akabinde, Aşure ikramı yapılması ile “Aşure Günü” etkinliği sona erdi. 

Editör: TE Bilisim