Boyabat ilk günden itibaren meydanlarda olmaya devam ediyor.

Demokrasi nöbeti Sinop’un Boyabat ilçesinde 22. Gününde çoşkulu bir şekilde gerçekleşti.

15 Temmuz Boyabat Kültür Merkezi inşaatının önünde yapılan nöbete çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi nöbetinde konuşma yapan İlçe Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da konuşmacılar arasındaydı.

Çakıcı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verirken Boyabatlı vatandaşlara da minnetlerini sundu; ‘’Gurur duyuyorum seninle Boyabat kahraman hanımefendiler ile gurur duyuyorum.  Cesur gençlerimizle gurur duyuyorum.

Bize bu zamana kadar demokrasi dersinde demokrasinin beşiğini İngiltere dediler, Fransa dediler, Amerika dediler, Boyabat’ın olduğunu unuttular.

İşte demokrasinin beşiği Boyabat burada. Boyabat milletinin yanında, Boyabat devletinin yanında, Boyabat başkumandanının yanında.

22 gündür meydanlardayız, tüm Türkiye meydanlarda. 7’den 77’ye işçisinden köylüsüne doktorundan hakimine herkes meydanlarda.
Mazlumlar için meydanlardayız, bu topraklara namahrem eli değdirmemek için meydanlardayız. Başörtümüze el değdirmemek için meydanlardayız.

TEVHİD MÜSLÜMANIN ALIN YAZISIDIR
Biz tevhidi şöyle biliriz;"Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah". Bize böyle öğrettiler. Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir. Tevhid Müslümanın alın yazısıdır. Fakat bunlar yurtdışındaki okullarda onlar sadece “Lâ ilâhe illallah” demeyi öğrettiler. Biz onlara inandık gazetelerini aldık. Sızıntı dergilerini aldık, kurban istediler kurbanları kestik Afrika’ya yolladık istediler diye.

Ama bizleri kandırdılar Müslümanları kandırdılar, mazlumları kandırdılar caniler.

Şunu unuttular tevhidi şerifi bölenler Türkiye’yi, Boyabat’ı bölemeyecekler. Bunu anlayamadılar.
BİZ BU VATANI BÖLDÜRTMEYİZ
Biz babamızdan miras kaldığında 2 dönüm araziyi kendi kardeşlerimizin arasında bölemiyoruz. Mahkeme de bölüyoruz. Yahu biz bu vatanı nasıl böldürelim? Bundan sonra Türkiye 2023 yılındaki 2053 yılındaki hedeflerine de son hızla gerçekleştirmeye adım atmaya devam ediyoruz. Eskiden bizim ezanlarımızı darbelerle susturuyorlardı ama 15 Temmuz gecesi hafızlarımız imamlarımız selalarıyla o tankların karşısında dimdik durdular.


22 gündür Boyabat ayakta ben bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Boyabat belediyesi personelime canı gönülden teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Ardından demokrasi nöbetine katılan 22. Dönem milletvekili olan Cahit Can yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

“ Geceniz mübarek olsun Sevgili Gençler. Geleceğiniz aydınlık olsun Güzel Boyabat.
Boyabat ile Sinop yolunu ne hale getirdik yollarımız ne kadar da güzel oldu. Biz hizmetlerimizi yapacağız. Ama sizin yaptığınız bir duruş var duruş. Siz o duruşunuz sayesinde geleceğinize, milletinize, devletinize sahip çıktınız.
Tankların altına yattılar ama ülkeyi ateşe atmadılar. Ne güzel bir milletimiz var, hiç boyun eğmediler.

Siz öyle bir milletsiniz ki darbe girişimini önlediniz. Havaalanını basmışlardı, Boğaz köprüsünü basmışlardı, milletimiz önledi.

Önce Cumhurbaşkanımız televizyonda canlı yayına çıktı daha sonra sizlerde o gün bu gündür meydanlardan inmediniz. Allah razı olsun hepinizden.

Bu sefer durum farklı oldu. O zamanlar YÖK de TUSİAD da darbeye evet demişlerdi. Bu sefer olmadı gerçekleştiremediler.

Allah’a şükür birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bütün siyasi partileri tebrik ediyorum, hepimiz omuz omuzayız. Kardeşliğimizi daim ettirmemiz lazım.
Demokrasi nöbetiniz mübarek olsun. ‘’ dedi.

Editör: TE Bilisim