Aylardır  merakla beklenen günlük kiralık ev genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde tüm Valiliklere gönderildi. Sinop’ta da uygulanmaya başlayacak olan genelge emlakçıların beğenisini topladı.

Günlük kiralık ev genelgesi ile ilgili en önemli ayrıntı ise oteller gibi işlem görecek olması. Böylelikle her şey yasal ortamlar içerisinde gerçekleşecek ve güven ortamı sağlanmış olacak.

Genellikle büyük şehirlerde çok fazla rağbet gören günlük kiralanan evler, Sinop’ta da Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte ilgi odağı oldu.
Sinop’ta emlakçılık yapan vatandaşlar boş daire bulmakta sıkıntı çekiyor.
Bu yıl pansiyonlara çok fazla talebin olduğunu belirten Dilan Emlak Ofisi sahibi Suat Gökyıldırım yapmış olduğu açıklamada; Şuan da talep çok fazla özellikle bayramın yaklaşmasıyla beraber boş dairelerimiz neredeyse yok denecek kadar az.  Özellikle günlük kiralayabilecekleri daireleri seçen tatilciler otellerde 1 odaya takılı kalmak istemiyor. O yüzden son yıllarda çok fazla tercih ediliyor dedi.

Son olarak çıkan genelge hakkında da bilgi veren Gökyıldırım; Genelgeyi kesinlikle savunuyorum. Çünkü hangi daireye kim girdi? kim çıktı? Bunu yasal olarak da bilmemiz gerekiyor. Bu konu da kafamız rahat olacak. Allah korusun yasal olmayan bir iş için daire tutulduğunda kimin kaldığını bilemeyiz.Bu yüzden hem emniyetimiz hem de vatandaşlarımız için çok iyi olacağını düşünüyorum dedi.

Editör: TE Bilisim