Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı basın açıklamasında projelerin içinde balıkçılar içinde planları olduğunu bildirdi. Gerçekleştirilecek proje ile burada bulunan gemilerin kaldırılacağını söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, bunun balıkçıları yok saymak anlamına gelmediğini, proje kapsamında balıkçılara da gemilerinin bakımlarını yapabilecekleri bir yer tahsis edeceklerini ifade etti.  Ergül;

Başkan Ergül; “ Ben yedi sene önce şunu söyledim; burada her kese yer var. Balıkçılarımıza da yer var. Onlar da bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Biz onları yok saymıyoruz. Bizim bu projemiz içerisinde balıkçı kardeşlerimizin de bir yeri olacak. Benim onlara sözüm var. Ancak bizim yazın gelen misafirlerimizi buzhanenin olduğu bölgede sıkıştıran bir konumdan kurtararak çekek yeri ve onun dışında otopark olarak kullandığımız on dönümlük yerle de birleştireceğimiz bu alanda vakit geçirmelerini sağlayacağız. Hatta bunun devamında ana yola çıkmadan sahilden DSİ istikametinden yola bağlanacak bir yolla bu projesi taçlandırabilirsek hepimizin maruz kaldığı trafik sorununu da izole etmiş olacağız” diye konuştu. 

Tüm bu projelerin yanı sıra belediye tarafından projelendirilen ve KUZKA’dan 8 milyon TL’lik bir finans desteği alan 70 teknelik bir yat limanı projelerinin olduğunu belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, projeler tamamlandığında Sinop’un çehresinin tam anlamıyla değişeceğini söyledi. Ergül; “Hamsi yolunda bulunan rampaya gelmeden evvel bizim projelendirerek KUZKA’dan 8 milyon TL’lik bir finans desteği bulduğumuz 70 teknelik bir yat limanı projemiz var. Tüm bu projeler tamamlandığında Sinop, hakikaten çok güzel bir sahil kazanmış olacak. Şimdi biz bu kış döneminde bu bölgede yapmayı planladığımız projenin alt yapısını hazırlayacağız. Proje kapsamında bölgede yapılması gereken düzenlemeleri yapacağız. Daha sonra anıtlar kurulu ile de antakt sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki yaza en azından elimizde tertemiz bir alan olacak. Bu alanı önümüzdeki yaz olamasa da ilerleyen dönemlerde Sinopluların hizmetine sunacağız. Şunu da söylemek istiyorum. Buzhane, cezaevi ve çekek yeri projeleri tamamlandığında Sinop’ta harika bir görüntü ortaya çıkmış olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim