Sinopta yaşanan arbedede ölen gencin cenazesi geniş güvenlik altında defnedildi. Ardından saldırıyı yapanların yaşadığı köye yürümek isteyen guruba polis müdahale etti.

Durağan ilçesinde iki grup arasında yaşanan arbedede tüfekle vurularak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 16 yaşındaki Soner Karanın cenazesi, geniş güvenlik önlemleri altında defnedildi. Cenazenin defnedilmesinin ardından saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilenlerin yaşadığı köye yürümek isteyen gruba, güvenlik güçleri müdahale etti .

Sinop Durağanda 11 Eylülde iki grup arasında çıkan arbedede yaralanan 15 kişiden biri olan ve tedavi gördüğü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde dün akşam saatlerinde yaşamını yitiren Soner Karanın (16) cenazesi, ailesi ve yakınlarınca hastane morgundan alınarak Durağana getirildi.

CENAZAYE YOĞUN KATILIM

Karanın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından Merkez İsmail Bey Camisine götürüldü. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Sonerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sinop Valisi Hasan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazının ardından Karanın cenazesi, ilçe mezarlığında defnedildi. Cenazeye katılan kalabalık ve yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki mezarlığa yürüyerek giden grup, Türk bayrakları açarak, çeşitli sloganlar attı.

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Bu arada, arife günü başlayan ve bir kişinin ölümü, 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan gerginliğin ardından tarafların yeniden karşılaşmaması için Sinop Valiliğince yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Sinoptaki polis ve jandarma ekiplerine ek olarak Çorum ve Kastamonudan jandarma birlikleri, Giresun, Ordu ve Samsundan çevik kuvvet polisleri takviye destek olarak bölgede görevlendirildi.

YÜRÜMEK İSTEYENLERE MÜDAHALE

Güvenlik güçlerince cenaze dolayısıyla ilçenin giriş ve çıkışında arama noktası oluşturuldu. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin yaşadığı mahalleye giden yollar da güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Bu arada, Soner Karanın cenazesinin ardından, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilenlerin yaşadığı köye yürümek isteyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Ekipler, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Grup, daha sonra yeniden ilçe merkezine döndü.

OLAY

Durağandan önceki akşam iki grup arasında kavga çıkmış, 15 kişinin yaralandığı olayın büyümesi üzerine kaymakamlık tarafından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Güvenlik güçlerince gece saatlerinde kontrol altına alınan gerginliğin ardından 5 kişi gözaltına alınmış, 3 köy muhtarı görevden uzaklaştırılmıştı. Tüfekle vurularak yaralanan Soner Kara, Sinoptaki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kurtarılamamıştı.

Editör: TE Bilisim