Düzenlenen Törende 1650 öğrenci mezun olurken içlerinden bir tanesi tüm dikkatleri üzerine çekti.
Yaşına rağmen okumayı kafasına koyan ve bölümünden birincilikle mezun olan Özden Saral  herkese örnek olacak nitelikte.
Binlerce genç ismin arasında boy gösteren Özden Saral aynı zamanda Gençlik Spor İl Müdürlüğünde yelken antrenörlüğü yapıyor.
Özden Saral,  Okuduğu bölümü başarıyla bitirerek, aynı zamanda sınıf birinci olarak Sinop Üniversitesi’nden mezun oldu.
Saral yaptığı konuşmasında ‘’ Gençliğimde babam okumaya fazla yönlendirmedi. Okumaya gerek olmadığını söylemişlerdi. İçimde hep bir ukte kalmıştı. Daha sonra bende Sinop Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makina Mühendisliği bölümünün yaşlı öğrenci aldığını öğrendim ve kaydımı yaptırdım. Dopdolu 2 yılı geri de bıraktım. Çok mutluyum. Şuan Makine Mühendisliği bölümünü ister istemez birincilikle bitirdim. Çünkü gençler çalışmıyor ve faklı yönlere yöneliyorlardı. Ben ise evde ders çalışmak zorunda kalıyordum.’’ Diyerek sözlerini bitirirken sınıf arkadaşlarının ona vermiş oldukları cevap ise yüzleri güldürdü. Sınıf arkadaşları Saral’a ‘’ Abi biz sen birinci ol diye çok uğraştık bilerek ders çalışmadık.’’ Cevabını verdiler.

Son olarak bir mesajda bulunan Saral ‘’ Sonuçta öğrenim her yaşa açıktır. Herkes üniversite okumalı çok farklı bir ortam çok farklı bir heyecan.’’ diyerek herkese örnek oldu. 

Editör: TE Bilisim