Sinop Valisi Hasan ipek Gerze İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Gerze  ziyaretinde Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün açılışına da katıldı. 1991 Yılından bugüne kadar bir türlü açılamayan Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti

Açılışta konuşan Vali İpek, “Bugün birkaç mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Ülke Ekonomisine 12 Milyon TL üretim yapan bir açılışı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Sinop ilimizde 1 Milyon ağaç dikildi. İnsanların üç ağaç kesildi diye ülkenin başbakanına ölüm fermanı yazıldığı günlerden bugünlere geliyoruz. Sinoplular ülkesine, milletine, devletine bağlı insanlardır. Onlar en güzel hizmeti hakediyorlar diyerek Gerze İşletme Müdürlüğünün ilçemize hayırlı olmasını diledi.” dedi.

Nazım Maviş ise, “1990’lı yıllarda Gerze Orman İşletme Şefliğimize Orman İşletme Müdürlüğü tabelası takılmış üzerindeki ambalaj daha çıkartılmadan tabela indirilmek zorunda kalmış. Buda Gerze halkının içinde ukte olarak kalmış. Bu açıdan bugün burada Orman İşletme Müdürlüğünün Şeflikten Müdürlüğe dönüştürülmüş olması Gerze açısından çok önem ve kıymet arz ediyor. Gerzelilere bu güzel hediyenin kazandırılmasında bize her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu Orman Genel Müdürü İsmail Bey’e Orman Bölge Müdürüne şükranlarımı arz ediyorum.

Daha önce Sinop Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı iken şimdi müdürlük olması münasebeti ile üç şeflik Gerze’de üç Şeflik Dikmen’de olmak üzere altı şefliğin bağlı olduğu  bir müdürlüğü birlikte açıyoruz.

Dikmenli hemşehrililerimizin  ormanla ilgili işlerini görmek için Sinop’a gitmelerine gerek kalmayacak ve Gerzeli  hemşehrililerimizinde ormanla ilgili işlerini görmek için Sinop’a gitmelerine gerek kalmayacak bütün iş ve işlemleri Gerze’de çözülecek.

Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün kurulması ile ne kazanmış olacağız “ İşletme Müdürlükleri döner sermaye işletmeleridir. Bu açıdan bakıldığında yılda en az 10 milyon TL lik bir üretim yapılmış olacak. Yaklaşık 50 ye yakın personel burada istihdam edilmiş olacak. 61 Köy ve 2 İlçemizi kapsayan müdürlüğümüzü açmış olacağız.

Tekrar Gerze’mize hayırlı olsun inşallah güzel hizmetlere vesile olsun inşallah sizin sorunlarınızın çözümüne katkı sağlasın. Emeği geçen bütün kardeşlerime tebrik ediyorum. İnşallah Gerze’mize çok daha güzel hizmetleri birlikte yapacağız.” diye belirtti.

Ardından konuşan Kastamonu Orman Bölge müdürü Hüseyin Dinçer, “Bölgemizdeki 22. Orman İşletme Müdürlüğünün açılışını yapıyoruz. Gerze İşletme Müdürlüğü 27.06.2016 Bakanlar Kurulu kararı ile açıldı. Gerze ve Dikmen ilçemizdeki 61  Orman köyümüze hizmet verecek.

 

Gerze İşletme Müdürlüğü altı şeflikten oluşacak, yıllık 100 bin metreküp üretim gerçekleştirilecek. Biri Dikmen biri de Gerze olmak üzere iki tane mesire alanı yöre halkına yapılan hizmet ile vatandaşlara daha etkin hizmetlerimiz devam edecek. Gerze İşletme Müdürlüğü ilimize, ilçemize hayırlı olsun” dedi. 

Açılışa Sinop Valisi Hasan İpek, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Sinop Garnizon Komutanı Şefaattin Serter, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Ak Parti 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner,  Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü,  Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, kurum amirleri, muhtarlar, kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Editör: TE Bilisim