Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Pazarı ve Sertifika Töreni’ Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde  yapıldı.

Eğitim yayım ve yayınlar dairesinin koordinasyonu ve desteğiyle ilimizde yürütülen “tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor’’ proje pazarı ve sertifika dağıtım töreni programı gerçekleşti.

İŞKUR ve KOSGEB iş birliğiyle belirlenen eğitmen tarafından 18-40 yaş arası 30 kadın çiftçiye yönelik girişimcilik eğitimleri verildi verilen eğitimler sonrasında girişimci kadınlar sertifika almaya hak kazandı.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen proje pazarı ve sertifika dağıtım törenine Sinop Vali yardımcısı Ali yılmaz ,Sinop il özel idaresi genel sekreter vekili  Mehmet Yüzer,Sinop üniversitesi rektörü Nihat dalgın,Sinop il genel meclis başkanı Şükrü Gündogdu ,Sinop il gıda ve tarım hayvancılık il müdürü Mehmet Asak  ve çok sayıda davetli katıldı .
Sinevizyon gösterimi ,sertifika dağıtım töreni ve dereceye giren projelerin açıklanmasının ardından proje pazarı açılışı gerçekleştirildi , sonrasında davetliler iftar programına katıldı.
Eğitim ve yayım ve yayınlar dairesinin yürüttüğü proje kapsamında Sinop merkeze bağlı Mertoğlu köyünde örtü altı raf sistemi ile yediveren çilek yetiştiriciliği yaparak  Alime Çekirdek 1.liği kazandı.
Erfelek Salı köyünde kestane balı, arı sütü ,polen ve propolis  üretimiyle Sema Aydın 2.liği kazandı.
Gerze Abdaloğlu köyünde Kayın mantarı yetiştiriciliği ile Seda Dinç 3.lüğü kazandı.
Dereceye girenlere sertifikaları verildi ve proje pazarı gezilerek incelendi.

Editör: TE Bilisim