Elvan, partide gündeme ilişkin açıklamalar gerçekleştirdi. Sinop İl Başkanı Ali Çöpçünün makamında şeref defterini imzalayan Bakan Elvan ardından partililerle buluştu.

Elvan, “Çok değerli İl Başkanımız Değerli Vekilim Değerli Belediye Başkanlarımız Merkez İlçe Başkanlarımız İl Genel Meclisimizin çok değerli üyeleri Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızın çok değerli üyeleri Teşkilatımızın yönetimin de  yer alan değerli kardeşlerimiz değerli hanımefendiler beyefendiler bugün burada Sinop’ta sizlerle bir arada bulunmaktan  büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

Öncelikli olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın sizlere selamlarını getirdim ve üzerimdeki bu selamı sizlere aktarmak istiyorum. Sizlere sevgi ve başarı dilekleri var. Diğer taraftan değerli  Milletvekilimiz Nazım Maviş Beye bu nazik davetinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada Sinop ilinin kalkınmasına yönelik toplantılar yapacağız. Sivil Toplum Örgütleriyle bir araya geleceğiz. Daha sonra Üniversitemizin açılışına katılacağız.

Ak Parti hareketi bir gönül hareketidir. Milli iradenin kayıtsız şartsız milletin olduğunu 14 yılda dünyaya haykıran bir harekettir. Ak Parti hareketi seçilmiş Cumhurbaşkanımız dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’yi şaha kaldırma hareketidir. Ak Parti hareketi hangi kökenden hangi inançtan olursa olsun seksen milyonluk bir Türk milletini dünyada hak ettiği yere getirme hareketidir. Ak Parti hareketi Türk dünyasının da İslam dünyasının da demokratik dünyanında söylemiyle ve mili irade de vicdanı olan bir harekettir. Yer yüzünde mazlumlardan mağdurlardan hakkı yenenlerden yana olan kim varsa onun yanında olan soylu bir harekettir. Milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak insanımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için bütün teşkilatımızla birlikte ilk günkü azimle ilk günkü inançla heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculukta yoldaşlığınızdan dolayı hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür etmek istiyorum. Bu yolculuğa Allah’ın izniyle kimse mani olamayacak. Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değildir. Kapatma davasıyla bizi yolumuzdan döndürmeye kalktılar, elektronik faturayla milli iradeye kep vurmaya kalktılar. Ardından geziyle Türkiye’nin önünü kesmeye çalıştılar. 17-25 aralık yargı darbesiyle milletimizin iradesini hiçe saymaya kalktılar. En son malumunuz 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimiyle Ülkemize bomba yağdırarak Türkiye’yi ateşe atmak istediler. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Millet olarak Devletimize bayrağımıza Demokrasimize İstikrarımıza Ülkemize hep birlikte sahip çıktık. Türkiye’yi Türk Milletinden başka kimseye yar etmeyiz dedik. Demokrasiyi halkın iradesini çiğnetmeyiz dedik. Tek vatan tek bayrak tek devlet tek millet dedik. Türk Milleti canımızdan azizidir dedik. FETÖ syla DEHAŞ ıyla PKK sıyla hainiyle bölücüsüyle işbirlikçisiyle yardakçısıyla Türkiye düşmanlarına haddini bildirmek boynumuzun borcudur dedik. Hep birlikte Türkiye’ye sahip çıktık. Bu uğurda şehitler verdik. Hepsini rahmetle hürmetle anıyoruz. Gazi olan kardeşlerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Onlar bizim iftihar kaynağımızdır. Adeta Bir ikinci istiklal mücadelesi vererek yurdunu hainlere alçaklara teslim etmedi. Değerli kardeşlerim ne pahasına olursa olsun bu ülke hainlerden teröristlerden temizlenene kadar mücadeleye devam edeceğiz.  Güvenliğimiz söz konusu olduğunda gerekirse yurtdışında operasyon yaparak Türkiye’ye bu mikropların sızmasını önlemek için her türlü çareye başvururuz. Bu uğurda şehit olan askerlerimize ve güvenlik görevlilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Olağanüstü hal Başbakanımızın ifade ettiği gibi milletimiz için değildir. Bilakis milletimizi güvence altına almaktır. Olağanüstü hal sadece ve sadece FETÖ culara yönelik yapılan bir uygulamadır. Hükümetimiz 2023 hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışıyor. Hukuk Devleti ilkesinden taviz vermeden demokrasiden taviz vermeden hainlere hak ettikleri  en ağır cezayı vererek Devletimizi de Milletimizi de inşallah bu beladan kurtaracağız. Bugün üniversitemizin Akademik yıl açılış programına katılıyoruz. Sinop’un yerel yönetimlerimizle kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle Sivil toplum kuruluşlarımızla Oda ve Meslek Birliklerimizle Sinop’a yapılan yatırımlarısorunları ve ihtiyaçları konuşacağız. Değerli kardeşlerim bugüne kadar Sinop’ta yapılmış yatırımlara değinmeden önce özellikle son günlerde gündemde olan Başkanlık sistemine yönelik bazı düşüncelerimi de ifade etmek istiyorum. Bizim iktidarımız döneminde millet ne demişse o olmuştur. Milletin sözünün üstüne söz yoktur. Biz ülkemiz için en iyi sistemiz başkanlık sisteminin olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra son karar olarak elbette milletimize gideceğiz. Noktayı milletimiz koyacaktır. Ondan öte kim ne derse desin kararı millet verecektir. Biz buna inandık bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla aynı felsefeyle aynı yaklaşımla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim milletle bütünleşmemizi kimse kıskanmasın bizim milletle bütünleşmemizden kimse rahatsız olmasın biz milletle bir olmaya milletin sesi olmaya devam edeceğiz.

Sinop’un önemli sorunlarından bir tanesi de köy yollarında kırsal alanlarda ciddi sıkıntılar yaşadığımız ifade edildi. Toplam köy yollarımızın yüzde 25 nin asfalt olduğunu yüzde 75 nin ise stablize veya toprak yol olduğunu ifade ettiler. Bu çerçevede Kalkınma Bakanlığımızdan talepleri oldu inşallah bizde gerekli desteği vereceğiz. İl Özel İdaremizi bir konkasöre alacağız bir plan tesisine alacağız ve böylece kırsal alandaki köy yolu çalışmalarımızı hızlandıracağız. Tabi ki hem İl Başkanımız hem de Milletvekilimiz bu çalışmaları kendileri yakinen takip edecek. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum duyarlılıklarından ötürü. İnşallah bu köy yolları ile ilgili sıkıntılarımızı önemli ölçüde çözeceğiz. Açıkçası biz önümüzdeki iki yıllık süreç içerisinde ki belki iki yıla bile kalmadan bu köy alt yapısı ile ilgili sorunlarımızı baştan aşağı çözmek istiyoruz. Bu sorunu bir daha yaşamanızı istemiyoruz.

Bugün Valilikte de ifade ettim Sinop’un en önemli potansiyeli turizm. Doğası ile tarihi ve kültürel mirası ile o tarihsel dokusu ile Sinop keşif edilmemiş illerimizden bir tanesi. Ülkemizin en güzel mekanlarından biri Sinop’ta. Bu bölgenin hatta Türkiye’nin turizm açısından en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak olan bir ilimiz. Bu nokta da alt yapıda ciddi eksiklikler var. Gelen turistlerin sadece yüzde onu Sinop’ta kalıyor yüzde 90’ı aynı gün Sinop’u terk ediyor. Dolayısıyla yüzde 90 lık kısımın da Sinop’ta kalmasına imkan sağlayabilecek bir alt yapıyı mutlaka oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda imar planlarında bazı sıkıntılar olduğu ifade edildi. Bende gereken desteği vereceğim.  Turizm altyapısının güçlenmesine yönelik ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız. İnşallah turizm açısından Batı Karadeniz’imizin ve Türkiye’mizin en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek yönünde hep birlikte çaba sarf edeceğiz ki  bu potansiyele Sinop ilimiz fazlasıyla sahip.

Diğer önemli bir alan balıkçılık su ürünleri alanı. Bu alanın daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine alt yapıya yönelik bazı eksiklikler olduğu bana ifade edildi. Bu yönde Ulaştırma bakanlığımızla gerekli teması sağlayacağız. İnşallah balıkçı barınağı ve eksik olan yatırımların alt yapı yatırımlarını hızlandıracağız.

Yine turizmin gelişmesine katkı sağlayacak olan önemli yatırımlarımızdan biri de ulaşım altyapısı. Biliyorsunuz Samsun’u Sinop’a bağlayan kesimi tamamladık ki aşağı yukarı 4-5 saatlik yolculuğunuz şuan 1,5 saate düştü. Sinop la Samsun arasında bir sorun kalmadı. Ama Sinop ile İstanbul arasında ki bağlantının da tamamlanması önemli. Bu yönde zaten çalışmalar devam ediyor. Özellikle İstanbul’dan bu tarafından bu yöne doğru çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu çalışmalar tamamlandıktan sonra gerçekten turizm açısından Sinop önemli bir cazibe merkezi olacaktır. Bu konuda en ufak bir kaygınız olmasın. Sinop ilimizdeki vatandaşlarımızın gelirini refahını artırıcı bir sektör olarak turizm ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum.

Yine bir başka önemli husus tabi ki Sinop Hava Alanının işlerlik kazanması. Aşağı yukarı 10 yıl önce 8-10 bin civarında yolcu sayısı vardı bugün Sinop Hava Alanını kullan yolcu sayısı 100 bine ulaşmış durumda. Ama bu yeterlimi değil. Bunun daha da artırılması gerekir. Ama bir Hava Alanının olması Sinop ili açısından son derece önemli diye düşünüyorum. Son 14 yılda aşağı yukarı  kamu olarak 7 milyar liralık bir yatırım ve destek harcaması gerçekleştirdik Sinop İlimizde. Ulaştırma sektörümüz ile özellikle baraj sulama alanlarındaki yatırımlarımız ön planda yer alıyor. Birçok çalışmalarımız var bunlara teker teker girmek istemiyorum. Biliyorsunuz ki Atatürk Devlet Hastanemizin ihalesi yapıldı, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin yapım çalışmaları hızla devam ediyor, Ayancık Devlet Hastanesi biliyorsunuz tamamlandı. Özellikle biz batı tarafında Ayancık ve orada Türkeli var. Burada ki ilçelerimizin alt yapısının güçlendirilmesi ile birlikte daha da cazip hale getirmek istiyoruz arzu ediyoruz.  

Şöyle düşünüyorum arkadaşlar geçmişi zaman zaman hatırlamamızda yarar var. Çünkü insan çok çabuk unutabiliyor. Arkadaşlara sordum 13-14 yıl önce hastanelerde ki durum neydi diye sorduğumda bir tane bile emar cihazı yoktu dediler. Ne kadar ambulansınız vardı dediğimde 2 ya da 3 tane ambulansımız vardı dediler. Şuan ambulans sayımız 53 e yükselmiş. Hastanelerimiz son derece modern cihazlarla donatılıyor. Üniversitemizde hızla kampüs altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bugün ziyaretimiz de Üniversiteye desteğimizi açıklayacağız. Özellikle Samsun için önem taşıyan Erfelek Barajı var biliyorsunuz. Sinop’un yıllardır özlemini çektiği bir projeydi. Allah’a çok şükür bu güzel yatırımı Sinop’a kazandırmak bizim hükümetimize nasip oldu. Dodurga ve Saraydüzü barajları yapıldı. “ dedi.

Editör: TE Bilisim