Yazın habercisi olan cemrelerin düşmesine rağmen sağanak yağış Sinopu etkisi altında aldı.
    Günlerdir yağan yağmur tarlalardaki buğdayı olumsuz etkiledi.
    Ziraat mühendisi Göksel Demirel gazetemize yapmış olduğu açıklamada; Sinop genelinde buğdayların durumu malesef böyle, Pas hastalığı adı verilen bu hastalık buğdaylarda görülüyor.
    İlimizde aşırı yağış olması ve  güneşli gün sayısının az olması sebebiyle bu sene tam dane dolum zamanında böyle oldu.
6 ayda bir karış bir ayda altı karış büyür denen buğday maalesef il genelinde pas hastalığına yenik düştü . İlaçlı mücadelesi olan bir hastalık olmasına rağmen bu hastalığa hassas çeşitlerin ekimi sebebi ve aşırı yağışlı kapalı havalar nedeniyle yıllık verimde düşüş olacak.
    İmkanlar ölçüsünde ilaçlı mücadele ve yaprak gübresi takviyesiyle ürünlerdeki hastalığın daha da ileri safhalara gitmeden durdurulması imkanı olduğu bir kenara çiftlerimizin Tarım İl Müdürlüğümüzce takviyesi olan pas ve diğer hububat hastalıklarına dayanıklı çeşitlerin ekiminin yapılması gerekir dedi.
Çiftçilerin emekleri zayi oldu...
    Demirel açıklamasının devamında; Aşırı yağış sebze yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizi de olumsuz yönde etkiledi il genelinde kök çürüklüğü ve külleme hastalığı baş gösterdi buradan da çiftlerimize uzmana danışmadan ilaçlama yapmamalarını öneriyoruz bilinçsiz ilaçlama verimi dahada düşerebilir dedi

Editör: TE Bilisim