Sinop E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eşini ziyaret etmek ve kendisini süreç içerisinde yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür amaçlı geldiği Sinopta Gazetemizi de ziyaret etti. Yazılı bir basın açıklaması yapan Merkez Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, kendisinin ve eşinin iftira kurbanı olduklarını söyledi.  Vali Çetinkaya Sinop’ta görev yaptığı sürede manevi annesi ve babası olan Nesime Aydın ve Emekli Öğretmen Rahmi Aydın ile de görüşerek hasret giderdi. Eşinin Bafra’ya sevk edildiğini öğrenen Vali Çetinkaya Sinop’tan Bafra’ ya hareket etti.

Vali Çetinkayadan Yazılı Açıklama

Vali Yasemin Özata Çetinkaya yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "15 Temmuz gecesi ülkemize yönelik olarak gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünün hemen ardından o gece Sinop Garnizon ve il Jandarma Alay Komutan vekilliği görevini yürüten eşim göz altına alınırken şahsımda görevden alınarak merkeze çekilmiş ve ardından 23 Temmuz 2016 tarihinde bende tutuklanmıştım. 

Eşim ve şahsımın tüm hayatlarımız boyunca gerek özel yaşamlarımız, gerekse yürüttüğümüz görevler esnasında FETÖ/PDY terör örgütü ile ilintili hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile en ufak bir temasımız dahi olmamıştır. Hain darbe girişimini öğrendiğimiz ilk andan itibaren ise bu girişimin ordunun değil, ordu içinden FETÖ/PDY terör örgütü de ilintili bir kesimin girişimi olduğu teşhisini koyup ve bu teşhis doğrultusunda görev alanımız olan Sinop sınırları içeresinde, en ufak bir girişim şöyle dursun, böyle bir girişimin akıllardan bile geçirilmesine müsaade etmedik. 

Hain darbe girişimi gecesi eşim ve şahsım diğer çalışma arkadaşlarımız ile el ele vererek Sinopun o geceyi 81 il içerisinde en huzurlu ve en güvenli geçiren il olmasını temin ettik. Sinopta darbe girişimi anlamında en ufak bir vukuata dahi izin vermedik. Tüm gece bu konuda harcadığımız mesai ve verdiğimiz emeğe rağmen ertesi gün Sinopta beraber görev yaptığımız bir buçuk yıl boyunca arzu ettiğimiz mesai arkadaşlığı ilişkisini bir türlü kuramadığımız bir kişinin, şahsımın Vali, eşiminde garnizon komutanlığı görevini yürütüyor olmasını fırsat bilerek kafasında kurduğu bir senaryoya dayanarak uydurduğu suç isnatlarıyla karşı karşıya kalarak, tamamen bir iftiraya uğradık. 

Ancak gerek FETÖ/PDY Terör örgütü ile ilgili yaşamlarımız boyunca sergilediğimiz kararlı duruşumuza olan güvenimiz, gerekse hain darbe girişiminin yaşandığı gecede dahil olmak üzere görevlerimizi yerine getirirken ortaya koyduğumuz üstün görev bilincine olan inancımızla, gerçeklerin ortaya çıkacağı günü sabırla bekledik. Rabbime şükürler olsun ki; ben şuan tahliye edildim ve bu konuda şahsıma yöneltilen ithamların tamamen asılsız olduğu ortaya çıktı. Eşimle ilgili durumunda en kısa sürede açıklığa kavuşacak onunda yakında aramıza katılacağına yürekten inanıyorum. 

Bizler bu süreçte başımıza gelenleri, ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı sürecin atlatılması çerçevesinde payımıza düşen sıkıntı olarak görüp, ülkemizin düze çıkması ile birlikte bizlerinde düze çıkacağına sonuna kadar itimat ettik. Tabi ki bundan sonraki süreçte ülkemizle birlikte bizler düze çıkarken, bizlerle ilgili gerçekler ortaya çıkarken, o gece ve ardından yaşanan kaos ortamını fırsat bilerek bize bu iftiraları atan, hiçbir delil ve gerekçeye dayanmaksızın, eşim ve şahsımla ilgili uydurma suç isnatlarında bulunan yetkililer ile yine hakkımızda asılsız bir sürü söylenti çıkaran, konuşan, yazan, herkese de bunların hesabı kanuni ve hukuki çerçevede sorulacaktır. Hepinizin de bildiği gibi gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır ve bizlerle ilgili gerçekler ortaya çıkarken bize bu iftirayı atanların gerçek yüzleri ortaya koyulacak ve yaptıklarının hepsinin hesabı kanuni ve hukuki olarak sorulacaktır. 

Rabbim inşallah böyle bir iftira atarak bizleri böylesine mağdur eden, ama bizlerden daha önemli ve öncelikli olarak ülkemize ve milletimize 15 Temmuz vahşetini yaşatan bu hain yapıdan, hem bizleri hem de ülkemizi sonsuza dek kurtarsın. Eşim ve eşim gibi bu süreçte iftira kurbanı olarak haksız yere halen tutuklu bulunan tüm masumlarında bir an önce bu iftiradan kurtularak özgürlüklerin kavuşması duası ile bu zor günlerimizde yanımızda olan başta ailem olmak üzere tüm dostlara teşekkür ediyorum. 

Ayrıca bir buçuk yıl boyunca burada çalıştığımız süreçte, FETÖ/PDY Terör örgütü ile mücadele konusunda sergilediğimiz tavır başta olmak üzere yürüttüğümüz tüm çalışmalar hakkında bildiklerini ilgili yerlerle paylaşan ve bizlerin sonuna kadar devletine ve milletine bağlı insanlar olduğumuz ve bizlere yöneltilen bu suçlamaların tamamen iftira olduğu konusundaki paylaşımlarını çekinmeden her yerde yapan başta MÜSİAD Başkanımız Ahmet Hilmi Gökmen olmak üzere 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Sinop Eski Ağır Ceza Reisi Remziye Güldür, Sinop Eski Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Esnaflarından Kuyumcu Orhan beye ayrıca bizler adına hukuki mücadelesi yürüten Avukat Hasan Sert beyefendiye de teşekkürü bir borç biliyor ve hepsinden Allah razı olsun diyorum. Sevgi ve Saygılarımla"

Editör: TE Bilisim