Sinopta bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Ulusal Dağcılık ve Erfelek-Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliği kapsamında dağcılar önceki gün il merkezine gelerek bir gece öncesinden şelale mevkiinde kamp kurdu. Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Sinop Valiliği, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ile 4. Kez gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 15 ilden yaklaşık 200 dağcı katıldı.

28 takım şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelalelerine yer yer zorlu etaplardan oluşan tırmanış 4 saatte gerçekleştirilerek tamamlandı. Etkinlik sonunda sporcular ilden ayrıldı.

Konu ile ilgili olarak Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilcisi Ersan Çetin, “Bugün sabah 7 de kalıp kahvaltı onun peşine de Şelale tırmanışımızı yaptık. Özellikle sonbaharı seçiyoruz ki Erfelek’in ve şelalenin bütün güzelliği tam bu zamanalar da güzel oluyor. Çok güzel bir manzara var. İsterim ki daha fazla ilden arkadaşlarımızda katılsın gelsin hep birlikte bu güzellikleri paylaşalım. Çok güzel ve başarılı bir tırmanış ve şenliğimizi de bitirdik“ dedi.

Editör: TE Bilisim