Bakanlar Kurulu kararı ile belediyelerin kamuya olan borçları nedeniyle bütçelerinden yapılan kesitinin yüzde 7.5’tan yüzde 50’ye çıkarılmasının belediye hizmetlerini darbe vuracağını belirten Karadeniz, “AKP hükümeti yaşanan ekonomik krizin faturasını belediyelerden, halka götürülen hizmetlerden acımasızca çıkarıyor” dedi.

CHP’li Karadeniz, belediyelerin kamuya olan borçları, genel bütçeden kendilerine ayrılan paydan kesinti yapılarak tahsil edildiğini hatırlattı. Bu kesintinin artırılması ile ilgili kararın Bakanlar Kurulu yetkisinde olduğunu belirten Karadeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplanan Bakanlar Kurulu’nda alınan karar ile kesinti oranın yüzde 7.5’tan yüzde 50’ye çıkarıldığını ifade etti. Türkiye’de büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere bin 397 belediye bulunduğunu belirten Karadeniz, şunları söyledi:

“Kamu borcu olmayan, hele hele geçmişten gelen kamu borçları olmayan belediyemiz neredeyse yok. Borçlu belediyelerden yapacağınız kesintiyi artırarak halka götürülen hizmetin aksamasına yol açacak bir kararı uygulamaya koymak, halkı perişan etmektir. Türkiye’nin bir ekonomik kriz yaşadığını söyledik. Krizin faturasını halka çıkarıyorsunuz dedik. Şimdi belediyeler üzerinden halka yeni bir acı fatura kesiliyor. AKP hükümeti yaşanan ekonomik krizin faturasını halktan, halka götürülen hizmetlerden acımasızca çıkarıyor.”

Bakanlar Kurulu kararına AKP’li belediyelerin de isyan ettiğini vurgulayan Karadeniz, belediyelerin sadece SGK borçları ile ilgili yasal bir düzenleme yapılsa belediyelerin yükünün hafifleyeceğini, halka daha çok hizmet götürebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim