Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölgemiz yarından (07.01.2017 Cumartesi) itibaren oldukça soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Batıdan itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların zamanla kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur iç kesimlerde (300 metreden itibaren) kar şeklinde olması beklenmektedir. Yağışların özellikle Pazar günü yer yer yoğun olacağı ve ulaşımı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yarın öğle saatlerinden sonra ani bir düşüşle mevsim normallerinin 4-9 C° altında olacağı beklenmektedir.

Güneyli yönlerden yer yer kuvvetli esmekte olan rüzgarın da yağışla birlikte yönünü değiştirerek kuzeybatıdan (karayel) kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenmektedir. Denizlerimiz de ise Pazar günü ilk saatlere kadar batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına beklenmektedir.

Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, sağlık sorunlarına ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır.” denildi.

Editör: TE Bilisim