Toplantıya Başkan Ergül’ün yanı sıra, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Oktay, Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karaduman ve ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise yaptığı konuşmada, “Sinop’ta seviyeli bir basın ve bürokrat ilişkisi var. Çok düzgün ve duyarlı bir şekilde ilişki kuruyoruz bundan sonra da bu ilişkiler böyle devam eder. Bu anlamda Sinop basını gördüğüm kadarıyla özverili ve duyarlı yayınlar yapıyor. Arada belki zaman zaman bazı olumsuz durumlar olabilir. Ancak bunlar çok önemli şeyler değil. Benim sizlerden tek bir isteğim var. Tabi ki yazmakta, çizmekte özgürsünüz. Ancak bir şeyin mutlaka doğrusunu öğrenerek yazmanız. Bu hem toplum hem de bizim ve sizlerin açısından çok önemli.

2016 iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Yeni bir sayfa açtık. 2016 yılı Belediyemiz tarafından başarılı ama ülkemiz açısından güzel bir yıl değildi. İnşallah 2017 yılı daha çok güzelliklere umutlara vesile olur diye düşünüyorum. 2017 yılında bizim projelerimiz var tane ana düşüncemiz var. Bu konularda yoğunluk olacak. Bir tanesi Sakarya Caddesi Projesi var. Sakarya Caddesinin tabanını Haziran ayında bitireceğiz.  Yıllardan beri Sinop’un gündemini meşgul eden çekek yeri diye tabir ettiğimiz bir konu var. Türkiye de bazı şeyler çok ağır mı ilerliyor bana mı öyle geliyor. Sözü geçen alanın 4-5 senedir hukuki prosedürü var. Mahkeme bitti. Planlar zaten hazır oradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmamız lazım. Yaz gelmeden orası tamamen temizlenecek. Büyüyen köylerimiz ve mahallelerimiz var. İmar planları yapılacak.” dedi.

Program sonunda Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, gazeteciler ile fikir alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim