10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti öncülüğü ve Sinop Üniversitesi'nin değerli katkılarıyla düzenlenen 'Yerel Basınımızı ve Anadolu Ajansı'nın Objektifinden 15 Temmuz' konulu Fotoğraflar sergi bitiminde 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve yerel basın mensupları tarafından Dalgın’a makamında ziyaretle teslim edildi.

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, “Sergiler açılırlar, birkaç saat sonra kapanırlar. O sergilerdeki resimler bir süreliğine yada bir daha hiç gün yüzü görmemek üzere bir takım raflara paketlenerek konulurlar. Bizim bu sergideki hiçbir eseri gönlümüz karanlık odalara, tozlu raflara koymaya el vermedi. 10’larca yıl Sinop Üniversitemizin Rektörlüğümüzün uygun gördüğü bir alanda her gün öğrencilerle 15 Temmuz yüz yüze gelecek. Amacımız bugün 10 yaşında olan bir çocuğun yarın Sinop’a geldiğinde bugünleri o çocuk yaşında algılayamayan gençlerimizin bu fotoğraflarla tarihi bir kez daha hatırlamaları ve başta FETÖ olmak üzere benzeri hiçbir örgüte yakın durmamaları, kandırılmamaları. " dedi.

Ziyarette konuşan Rektör Dalgın, “Özellikle ülkemiz ve milletimiz için yapılan iyiliklerin unutulmaması gerekir. Tarih tekerrür etmemesi yapılan hainliklerin gençlerimize canlı tutup unutturmamız gerekir, tekrarlanmaması için ve şairin dediği gibi sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. Sen ben ibret alırsak bu olumsuz tarih tekerrür etmeyecektir. Bu bağlamda resim sergisi önemli resimleri  o gün ve ondan sonraki süreci gençlerin hafızasında canlı tutabilmek için bunlar sunmak önemli bizde uygun mekanlar da uygun zaman ve zeminde gençlerimize ve halkımıza bu resimleri tekrar huzurların getireceğiz olumsuz anları hatırlatarak milletin birlik beraberliğin de neler yapabildiğini göstermek anlamında bir açıdan böyle bir açıdan da o olumsuz şeyi tekrar hatırlayarak tekrar yeni olumsuzlar ortaya çıkmaması için millet olarak yapmamız gerekenler hususunda millete hatırlatmış olacağız. Vatana millete yapılan bu iyilik unutulmamalı. İşte bu resimler sergiler bu anlamda önem arz ediyor.” diye belirtti.

Sergide 15 Temmuz gecesi çekilen 30’u yerel basına ait olmak üzere 100 adet fotoğraf sergilenmişti. Yerel basına ait fotoğrafları temsilen gazete sahipleri Dalgın’a hediye etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Osman Aksu Haber57’ye ait fotoğrafı Rektör Dalgın’a teslim etti.

Editör: TE Bilisim