Hestourex Dünya Sağlık Spor Turizmi Fuarı, Antalya'da kapılarını 6 Nisan 2017 tarihinde ziyaretçilere açtı.Fuar; Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından destekleniyor.
Dışişleri Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen fuarın açılışı Bakan Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye aldığı turist sayısı bakımından dünyada ilk 7'dedir. Antalya’mız da, İstanbul’umuz da öyle. Biz artık kitlesel turizmin yanında sağlık, spor, her türlü alternatife, yani karavan turizminden, Kadir'in ağaç evlerinden doğa turizmine kadar her türlü turizmi, güzelliklerimizi ve zenginliklerimizi yurt içi ve dışından gelen tüm konuklarımıza sunmak istiyoruz" diye konuştu.
Spor turizminde de çeşitliliği artırmanın gerekliliğine vurgu yapan Çavuşoğlu, sporun her türlüsünün düzenleneceği tesisler kazandırdıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, "Bu buluşmada bu yıl 10 milyar liranın üzerinde, kısa vadede de 150 milyar liralık anlaşmanın gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu kongre süresince tedaviler konuşulacak. 2 binden fazla akademisyen fuara katılıyor ve tecrübelerini burada paylaşıyor. 40 bin ikili iş görüşmesi bekliyoruz. 2017 yılı içerisinde sadece Antalya'da 20 uluslararası spor turnuvasının yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fuara Uluslararası Kamp Karavan Derneği Başkanı Erdoğan Ötügenin davetlisi olarak Sinop Martı Camping İşletmecisi Orhan Yalçın katıldı.

Sinop Martı Camping İşletmecisi Orhan Yalçın fuar hakkında yaptığı konuşmada: “Sinop’ta yaklaşık 24 yıldır kamp ve karavan turizmi konusunda çalışmalarım devam ediyor.Tabii bu yıl ilk defa düzenlenen Türkiye Kamp Karavan fuarı muhteşem geçiyor.Önümüzdeki yıl inşallah biz de stant açarak katılmayı düşünüyoruz.İlimizin tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

Antalya Kamp Karavan Derneği Başkanı Leyla Özdağ ise yaptığı açıklamada; “Federasyona bağlı 7 dernekten birisiyim.Başlangıç noktası Antalya olduğu için devlet destekli bu fuarı düzenlediklerinden 7 Ocakta haberimiz oldu.Ve biz bu fuarda danışma kuruluna girme becerisini gösterdik.Hedefimiz Türkiye’nin, ülkemizin karavan ve kamp turizmini delege etmek ve orada yer edinmek.Bizimki sadece farkındalık projesi idi.Danışma Kurulunun asıl hedefi uluslararası boyutta uluslararası bir fuar yapmak.Ve yurt dışından 4 bine yakın alım heyetlerinin Dış işleri bakanlığımızın da verdiği demeçte 150 ülkeden 4 bin kişiyi buraya getirip satış yapmalarını sağlamak.”dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim