İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisi tarafından düzenlenen Sinop mitinginde katılmak üzere havayoluyla Sinop'a geldi. 
    Bakan Soylu'yu AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Başkanı Ali Çöpçü ile çok sayıda teşkilat mensubu karşıladı.
İçişleri bakanı Soylu Sinop'ta soğuk havaya aldırış etmeden meydana akın akın gelen binlerce vatandaşa seslendi.
BİZ ONLARA 4 DUVAR VERDİK İSTEDİKLERİNE 
SIRTLARINI DAYASINLAR
    Soylu yapmış olduğu açıklamada;% 10'un üzerinde oy alınca 7 haziranda nasıl aldılar milleti ürküterek musluklardan kan akıtarak oradaki kardeşlerimizi okuluna adam gönderip annelerinize babalarınıza söyleyin  oy vermezlerse gereğini yerine getiririz diyerek .
    Türkiye'de %10'u aştıktan sonra sırtımızı PYD'ye  dayarız PKK'ya dayarız diyorlardı o lafı hatırladınız mı kendinizi sıkıntıya sokmayın biz ona şimdi 4 tane duvar verdik şimdi istediği duvara  sırtını dayasın bu ülkenin birliğini, bu ülkenin beraberliğini bu ülkenin kardeşliğini yıkmaya karşı bu milletin cesur duruşu her zaman olmuştur.
    Onlar daha bizi tanımadılar şunu çok net söyleyeyim Türkiye öyle eski Türkiye değildir tek ayak üzerinden  itilecek bir Türkiye değildir ayaklarının üzerinde sağlam duran bir türkiyedir. Öyle biz artık kısa adımlarla gitmek istemiyoruz  ürkek adımlarla gitmek istemiyoruz ileriye büyük adımlarla geleceğe gitmek  istiyoruz Sinop.
    Biz Ertuğrul gazinin tahtında , Biz Orhan gazinin tahtında oturuyoruz, biz Osman gazinin tahtında oturuyoruz biz  fatihin tahtında,biz yavuzun tahtında, biz kanunin tahtında oturuyoruz bizi başka ülkelerle başka  milletlerle karıştırmasınlar biz batı medeniyeti falan değiliz hiçbir zamanda olmadık onlar gibi yaşlanınca anne ve babalarımızı huzur evine gönderen medeniyetlerden değiliz.
KILIÇDAROĞLU 5 KEÇİYİ KAYBEDER
    Şimdi sizinle şunu paylaşmak istiyorum ben değil de keşke şuanda Kılıçdaroğlu konuşuyor olsaydı şurada nasıl olsa konuşuyor iyi anlatıyor konuşacak bir şey bulmuş ne diyor lokantaları kapatacaklar diyor,sinemaları kapatacaklar diyor, muhtarlıkları kapatacaklar diyor öyle mi yani!!! Siyaset yapılır ana muhalefet partisi olunur ama bu işin bir ciddiyeti var ne güzel anlatıyor dimi ne diyor yeni sistemde bir başkan seçilecek başka partiden birde cumhurbaşkanı seçilecek başka partiden sonra birbirleriyle kavga edecekler aman Allahım ya bu adam hiç okumamış hiç bir şey bilmiyor  bu adam uzayda mı yaşıyor dediğim zaman bana alınmışlar.
    Sayın Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu için ne dedi 5 tane keçiyi versen kaybeder dedi dedi mi daha ötesi var Sinoplular ötesi ne biliyor musunuz Muğla Milasa gitmiştim dedim ki Cumhurbaşkanımız şöyle dedi vatandaşın birisi dedi ki bir şey söyleyeceğim  bende dedim ki az bekle lafım bitsin dedim keçiyle ilgili bir şey söyleyeceğim dedi  keçiler kendini kaybetmez bu adam kendini kaybeder dedi.
    Halka hitabının ardından karanfil ve minik hediyelikler dağıttı.
 

Editör: TE Bilisim