Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak 2016-2017 dönemi av sezonunu değerlendirdi.Gazetemiz Muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Bayrak cevapları şu şekilde verdi.

2016 – 2017 dönemi av sezonu nasıl geçti?

Hamsi yönünden iyi geçmedi , bizim bölgemizde palamut avcılığı bayağı başarılıydı , iyi bir sezon geçtirdik , balığın çok olması ekonomik durumu iyi olmayan insanların yemesini dahi sağlamış oluyor

Bu dönem fiyatlar nasıldı?

Balık bol olduğu için fiyatlar düşük oldu her zaman böyledir , her balık için geçerlidir . Bu sene palamut boldu, dip balıklarında güzel avcılık yaptık, balıkçılarımız boş kalmadı hala dip balık avcılığı yapan balıkçılarımız var tabi bu bizim yöremiz için geçerli başka yerde bu kadar başarılı olduklarını sanmıyorum çünkü bizim bölgemiz koruma alanı olduğu için dip balıkçığından yakalanan balıklar olarak istavritinden tutun barbunya ve diğer dip balıklarını  yakalamada iyiyiz.

Bu sene denizlerde yeterince hamsi avlanabildi mi?

Hamsi bu sene iyi değildi, bu sene az avlanabildi, dışarı bile fazla gönderilemedi sadece iç bünyede tüketiyoruz mesela ilçelere falan gönderildi ama bu olmayacak anlamına gelmez önümüzdeki yıllarda da hamsi bol olabilir palamut azalabilir.

Palamutu fazla yakalarsak hamsi çoğalabilir

Öyle söylemler var doğrudur yani fazla bir şey diyemiyorum bu konuda.

Av yasağı başladı ,balık avcılarımız bundan sonra ne yapacaklar?

Balıkçılarımız ,arkadaşlarımız tamiratta ağ yırtıklarını tamiratta bir kısmı motor değiştiriyor;önümüzdeki sezona iyi bir şekilde hazırlanmaya başladılar , bir sürü zayiatlar da oluyor.

Bu zayiatlar içerisinde makine arızaları da var , sezon açılana kadar eksiklerini tamamlayacaklar.

Editör: TE Bilisim