Tarihi anayasa değişikliği tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop'ta da büyük bir heyecanla takip edildi.

Sinop'ta büyük bir heyecanla beklenen referandum sonuçları neticesinde  Sinop genelinde sayılan oylar neticesinde %57,89 evet %42,11 hayır oyları çıktı.

 Parti binası önünde toplanan vatandaşlar ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü ve parti yönetimi ile birlikte sloganlar eşliğinde Sakarya Caddesi üzerinde Uğur Mumcu meydanına ilerledi.

 AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş; Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin millet tarafından kabul edildiğini ifade etti. Maviş; "Seçim sonuçlarının milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sinop'ta yüzde 58 gibi bir oranla evet dedik. Bu anlamda başta İl başkanımız olmak üzere il yönetimimize kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimlerine, ilçe teşkilatlarımıza bu güzel başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Seçim süreci boyunca bir şey söyledik. Sandıktan ne çıkarsa başımızın üstünde yeri var. Milli irade nasıl tecelli ederse, milli iradenin başımızın üstünde yer vardır dedik. İşte bugün milli irade sandıklarda tecelli etti ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimiz tarafından kabul edildi.

 Sonuçlar, evet ya da hayır veren vatandaşlarımıza bakılmaksızın milletimizin tamamı için hayırlı olsun diye konuştu.

Sinop Ak Parti İl başkanı Ali çöpçü yapmış olduğu açıklamada;"1,5 aydan beri bugüne kadar pek hayırlı kelimesini fazla kullanamadık, Milletimiz kararını verdi, demokrasimiz kazandı. Milletimizin, ülkemizin kalkınması için millet son sözünü söylemiş oldu.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bu zamana kadar yapmış olduğu bütün çalışmaları engelleyen vesayet odaklarına, darbecilere milletimiz son kez tokadını bugün vurmuş oldu.

İnşallah bundan sonra parlamenter sistemi bir tarafa bırakarak Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemiyle ülkemizin kalkınmasına gelişmesine büyümesine ve kalkınmasına 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."dedi.

  Ülke genelinde oyların resmiyete kavuşmasının ardından hızla artan kalabalık araç konvoyu Sanayi köprüsünden başlayarak uzun kuyruklar halinde şehir merkezine ilerledi.

 

Editör: TE Bilisim