AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Maviş, “Geleceğimizi inşa eden ve her birimizin hayatında unutulmaz izleri bulunan, başta kendi öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Her biri hayatımızı aydınlatan birer yıldız olmuş tüm Aziz öğretmenlerimizi hürmetle, saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Hakka kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanların ellerinden öpüyorum dedi.
Maviş, Türkiye’nin, yeni bir yönetim sistemiyle birlikte, her alanda yeni bir döneme girdiğini, ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız olan nesillerimizin, nitelikli, özgüveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle teçhiz edilmesinde öğretmenlerimizin en önemli görevi üstlendiklerini ifade etti.

Maviş, eğitim sistemimizin öğretmenlerin omuzlarında yükseldiğini, öğretmenlerin bilgiden ve beceriden önce şefkatlerini vermeleriyle çocuğun kendi içinde saklı müfredatın ortaya çıkmasını, cesaretlerinin yeşermesini sağlayarak ve hazır bulunuşluklarını tespit ederek bireylerin eğitiminde ustalıklarını gösterdiklerini, tüm değerlendirme süreçlerinde kendini karşı taraf olarak değil, çocukların yanında konumlandırarak insanlaşmanın vasıtası rolünü üstlendiklerini ifade ederek öğretmenleri sosyal ve özlük haklarının layık olduğu seviyelere çıkmasının hedeflendiği dile getirdi.

Maviş, Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı eğitmek ve hayata hazırlamak gibi hepimiz adına kutsal bir görev icra ediyorlar. Ancak öğretmenlerimizin icra ettiği kutsal görev; sadece çocuklarımızı eğitmek ve geleceğe hazırlamakla sınırlı olmayıp, bir milletin kaderini, tarihini, kültürünü ve geleceğini inşa etmek anlamına da gelmektedir. Oğuzların Anadolu’ya gelip kültür ve medeniyet inşa etmesinden, Fatih gibi büyük liderlerin yetişmesinde onların katkısı olan ve Yavuz’un önünde eğildiği tek insan öğretmenlerdir.
Maviş, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle uzun ve meşakkatli bir yolda dünden bugüne hizmet aşkı ve şuuru ile bu kutsal görevi yerine getiren tüm öğretmen arkadaşlarıma eğitim ve öğretim faaliyetleri başta olmak üzere aileleriyle birlikte huzur ve mutluluk içinde hayatlarının her alanında başarılar diliyor, en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyor, Hakka kavuşmuş olanlara rahmet diliyorum dedi.

Editör: TE Bilisim