CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı Metin Gürbüz, gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı Metin Gürbüz, 21 Kasım tarihinde yapılan aday adaylığı tanıtım toplantısına katılım sağlayan gazetemiz muhabirlerine teşekkür ederek iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Gazetemiz ziyareti kapsamında açıklamada bulunan Gürbüz; “21 Kasım tarihinde yaptığımız aday adaylığı tanıtım toplantısına katıldığınız için ve bunu objektif olarak haber sitelerinizde, gazetelerinizde yayınladığınız için bir kez daha teşekkür ederim. Biliyorsunuz ki 21 Kasım Çarşamba günü parti ve yakamız toplantı yapmıştı, Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi parti ve yakasına yetki vermişti. Ben de ilçe ve il belediye başkan aday adaylığı belirlenmesinde, yönteme dahil yetkilendirmişti. Biz de yaklaşık son bir aydır hem partililerimizle hem parti genel merkezimizle, yetkililerle yaptığımız temasta Sinop’ta aday belirlemesinin ön seçimli olmasını tam üyenin kayıtlı, tam üyenin katılacağı bir salon toplantısı ve bu salon toplantısının aday tanıtımıyla birlikte yapılmasını istemiştik.Parti ve yakasını da 21 Kasımda ön seçim kararı aldı. Parti sözümüzün gereği yargı denetimi olan seçimlere ön seçim diyoruz. Bunun farklı uygulama tarzı da var yargı denetiminde olunca YSK takvimine göre geç olabiliyor şubat ayına sarka biliyor ve seçimlere çok az bir zaman kalıyor. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi geriye çok az zaman kalacağı için Sinop’a dair ön seçim kararını Yargı denetiminde değil, genel merkezin denetiminde yapılması kararını aldı. Hiç bir fark yok hakim huzurunda değil, genel merkezin görevlendirdiği denetleyenlerin huzurunda olacak. İkisinde de üyelik karşısına çıkacağız imkan verilirse aday tanıtımını yapacağız akabinde de üye seçecek biz bunun adına ön seçim diyoruz.”dedi.

Gürbüz açıklamalarına şu şekilde son verdi; “2 Aralık tarihinde Aday Tanıtım Toplantısının ardından seçimlerin yapılması için Sinop Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına yazılı bir müracaatta bulundum.

Bir aday tanıtım toplantısı ön seçimin daha demokratik olduğunu üyelerin adayları dinleyerek gerekirse onlara sorular sorarak karar vermesini katılımcı demokrasi açısından, parti demokrasisi açısından Cumhuriyet Halk Partisinin de buna uygun olduğu kanaatindeyim. Seçmen açısından da sadece o toplantıya Cumhuriyet Halk Partisinin üyeleri değil, tüm Sinoplular katılabilir.Geniş ve büyük bir salonda bu toplantının yapılması Cumhuriyet Halk Partisini 31 Mart seçimlerine 4 ay öncesinden hazırlanma ve kamuoyuna çıkma ve çalışmalara o gün başlama fırsatı yaratacağı için müthiş bir sinerji kazandıracağını düşünüyorum.”

 

 

 

Editör: TE Bilisim